'Türkiye'nin Spor Yazarı' ödülünün sahibi belli oldu


İSTANBUL (CİHAN)- Geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl 17.'si verilecek olan 'Türkiye'nin Spor Yazarı' ödülüne bu yıl yazar ve yorumcu Mehmet Demirkol'un değer görüldüğü açıklandı.

Günlük spor haberleri ajansı olan Türk Spor Ajansı'nın geleneksel 'Türkiye'nin Spor Yazarı' ödülüne bu yıl yazar ve yorumcu Mehmet Demirkol değer görüldü. Değerlendirme Kurulu, Mehmet Demirkol'a bu ödülü verirken şu gerekçeyi sundu: "Herkesin kendisini futbol otoritesi sandığı spor dünyamızda, Mehmet Demirkol ciddiyeti, cesareti, bilgisi ve tarafsızlığı ile okuyucularının ve izleyicilerinin takdirini kazanmış ve örnek olmuştur. Bu davranışının devamını dileriz." denildi.

Mehmet Demirkol'un ödülü Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin (TSYD) ödüllerinin dağıtılacağı gecede törenle verilecek.

MEHMET DEMİRKOL KİMDİR?

Mehmet Demirkol İstanbul'da doğdu. Galatarasay Lisesi'ni bitirdi. Marmara Üniversitesi Fransızca Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu. Metin yazarlığı yaptı. Gazete pazarda spor yazarlığına başladı, Radikal ve Milliyet gazetelerinde çalıştı. NTV Spor'da yorumculuk, günlük spor gazetesi Fanatik'te yazarlık yapıyor.

ÖDÜLÜN TARİHÇESİ

Türk Spor Ajansı'nın 'Türkiye'nin Spor Yazarı' ödülü 1998 tarihinde ilk kez düzenlenmiş ve bugüne kadar verilen on altı ödülü, 1998'de Ömer Üründül, 1999'da Zeki Çol, 2000'de İhsan Topaloğlu, 2001'de Levent Yücelman, 2002'de Faik Çetiner, 2003'te Ercan Güven, 2004'te Mert Aydın, 2005'te Avni Başoğlu, 2006'da Murat Ağca, 2007'de Celal Demirbilek, 2008'de Cemal Ersen, 2009'da Bahri Havadır, 2010'da Ali Erdoğan, 2011'de Hamit Turhan, 2012'de Hasan Sarıçiçek ve 2013'te de Gürcan Bilgiç'e verilmişti.
CİHAN
<< Önceki Haber 'Türkiye'nin Spor Yazarı' ödülünün sahibi belli oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER