Türkiye Satranç Şampiyonası Adana'da gerçekleştirilecek


Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) Başkanı Gülkız Tulay, 26 Kasım-10 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek Türkiye Satranç Şampiyonası'nın Adana'da gerçekleştirileceğini bildirdi. Tulay, organizasyon konusunda profesyonel ekibe sahip olan Adana'ya uluslararası organizasyon vereceklerini söyledi.

Başkan Tulay, Adana'da 26 Kasım 10 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek şampiyonanın altyapı hazırlıklarını görüşmek üzere, Satranç Federasyonu Adana İl Temsilcisi Veysel Tuncil ile birlikte Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak'i ziyaret etti.

Türkiye'de en fazla lisanslı sporcuya sahip federasyonu olduklarını ifade eden Tulay, Adana'da bunun yansımasının gözlendiğini gördüklerini aktardı. "Adana'ya uluslararası organizasyon vereceğiz." diyen Tulay, Adana'yı çok önemsediklerini belirtti. Tulay, ciddi bir uluslararası turnuvanın yapılmasını sağlayacaklarını, organizasyonun kentin tanıtımına önemli katkısının bulunacağını sözlerine ekledi.

Satranç İl Temsilcisi Veysel Tuncil de Adana Demirspor Kulübü bünyesinde bir satranç takımı kurulması aşamasında olduğunu dile getirdi. Tuncil, Türkiye'nin en güçlü satranç sporcularının katılacağı Türkiye Satranç Şampiyonası'nın Kasım ayı içerisinde gerçekleşeceğini kaydetti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İl Spor Müdürü Ataşbak ise satrançta ulusal ve uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapmaya her zaman hazır olduklarını ifade etti.
CİHAN
<< Önceki Haber Türkiye Satranç Şampiyonası Adana'da gerçekleştirilecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER