YÖREX'te Manavgat'ın 8 yöresel ürünü tanıtıldı

YÖREX'te Manavgat'ın 8 yöresel ürünü tanıtıldı

YÖREX'te Manavgat'ın 8 yöresel ürünü tanıtıldı. Antalya EXPO Center'de açılışı yapılan 6. Yöresel Ürünler Fuarı'nda (YÖREX) Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) yöresel ürünleri tanıtım standı açtı.

MATSO'nun YÖREX Fuarı'nda açtığı standında 15'nci yüzyılda Osmanlı mutfağını süsleyen ve coğrafi işaret almak için müracaat edilen Manavgat susamı başta olmak üzere Manavgat zeytinyağı, Belenobası karpuzu, Manavgat portakalı, Manavgat narı, tahin, defne, keçiboynuzu (harnup) ve defne yağının tanıtımı yapıldı.

MATSO'nun YÖREX'teki tanıtım standına Antalya milletvekillileri, oda başkanları, sivil toplum kuruluşları, Antalya milletvekilleri ve TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ziyaret etti.

Manavgat'ın yöresel ürünleri tanıtım standını gezen TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ve Antalya milletvekilleri ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerine MATSO Başkanı Ahmet Boztaş, yöresel ürün sepeti hediye etti.

MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş, yaptığı açıklamada, fuarda Manavgat'ın unutulmaya yüz tutmuş yöresel ürünlerin açığa çıkartılıp tanıtılmasına öncü ettiklerini söyledi.

Yöresel ürünlerin tescillenmesi ve pazarlanması konusunda önemine işaret eden Boztaş, fuarda oda olarak Manavgat'ın 8 yöresel ürününün tanıtımını yaptıklarını kaydetti.

Manavgat susamının markalaşması ve coğrafi işaretli ürünler arasında yer alması için başvuruda bulunduklarını hatırlatan Boztaş, Manavgat susamının diğer susamlara göre yağ oranının yüzde 60 oranında daha yüksek ve aromasının ise farklı olduğu için piyasada en fazla aranan ürün olduğunu ifade etti.

Fuarın hem yöresel ürünlerin markalaşması hem de Manavgat'ın yerli turiste tanıtılması için büyük fırsat olduğunun altını çizen MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş, şehirleri zenginleştirmenin yolunun tanıtım ve markalaşmayla olduğunun vurguladı.
CİHAN
<< Önceki Haber YÖREX'te Manavgat'ın 8 yöresel ürünü tanıtıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER