Türkiye şehitlere ağlarken, Bolu'da polis okul ve dershane bastı

Türkiye şehitlere ağlarken, Bolu'da polis okul ve dershane bastı

Türkiye, Dağlıca ve Iğdır'dan gelen şehit haberleriyle sarsılırken, polis, özel okullara ve dershane baskınlarına devam ediyor. Bolu'da 'anayasal düzene karşı suç işleme' iddiasıyla Cihan Medya Dağıtım A.Ş. ile özel okul ve dershanelere polis baskını yapıldı. Kurumların avukatı, baskınların sindirme ve korkutma amaçlı yapıldığını söyledi.

Bolu Sulh Ceza Hakimliği, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu ve Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Daire Başkanlığı'nın talebi doğrultusunda Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma kapsamında, 'suç işlemek için örgüt kurma', 'örgüte finans sağlama' gibi iddialara ilişkin Zaman Gazetesinin de dağıtımını yapan Cihan Medya Dağıtım A.Ş. bürosu ile birlikte özel okul ve dershanelere baskın düzenlendi. KOM ekipleri, söz konusu adreslerde arama yapıp bilgisayarları inceledi. Ekipler, bilgisayar ve hard disklerin imajlarını aldı.

Arama yapılan kurumların avukatı Erol Altıntaş, baskınların kanunsuz olduğunu, göz boyama, insanları korkutma ve sindirme amaçlı yapıldığını söyledi. Baskıların Türkiye'de daha da artacağını ifade eden Altıntaş; "Fuatavni diyor ki 'Kaynak Holding'e çok sayıda polisle baskın yapılacak. Bir arama kararıyla 6 yere geldiler. Bir başka arama kararıyla 'Zaman Gazetesi il temsilciliği ve eklentileri' diye bir arama kararıyla Cihan Medya AŞ'ye bağlı ofise geldiler. Öncelikle kanunsuz olan bu aramaya itiraz ettik. Bunun üzerine alel acele koştura koştura yeniden kanunsuz yaptıkları şeyi kanunlu hale getirmek için karar almaya gittiler. Cihan Medya ofisinde yapılan arama hem kanunsuz, hem de hukuksuz. Görevi kötüye kullanıyor. Bununla ilgili vergi levhalarının, bununla ilgili kira kontratlarının hepsini ibraz ettik. Zaten şu ana kadar bu müesseselerin tamamı yılda en az 3-5 defa denetleniyor." açıklamasında bulundu. CİHAN
<< Önceki Haber Türkiye şehitlere ağlarken, Bolu'da polis okul ve dershane... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER