Türkiye şehitlerine ağlıyor!

Ordu’nun Mesudiye İlçesi’ne bağlı Topçam Jandarma Karakolu Mevki’de ormanlık alanda PKK’lı teröristlerin açtığı ateş sonucu şehit olan 3 askerden Jandarma Uzman Çavuş Hamdi Karagöz’ün, cenazesi memleketi Konya’ya getirildi. Şehidi bu son yolculuğunda eşi Duygu ve kızı Berra da eşlik etti. Şehit Karagöz’ün cenazesini Konya Havalimanı’nda Konya Valisi Yakup Canbolat, diğer protokol üyeleri, askerler, ailesi ve yakınları karşıladı.

Türkiye şehitlerine ağlıyor!


ŞEHİT ATEŞİ!

Ordu’nun Mesudiye İlçesi’ne bağlı Topçam Mahallesi Kertil mevkiinde dün, bölgede operasyon yürüten 5 kişilik jandarma timine, mola vererek öğle yemeği yedikleri sırada, PKK’lı teröristler ormanlık bölgeden uzun namlulu silah ve el bombası ile saldırıda bulundu. Çıkan çatışmada Jandarma Uzman Çavuş Hamdi Karagöz, Jandarma Komando Er Muhammed Ali Sarı ve Jandarma Komando Er Doğan Kaya şehit oldu, 2 asker yaralandı. Şehit 3 askerin cenazeleri Trabzon Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsi işleminin ardından törenle memleketlerine uğurlandı.

KONYA’YA ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Karagöz’ün, bu son yolculuğuna eşlik eden eşi Duygu ve kızı Berra Karagöz de aynı uçaktan indi.

Uçaktan inen şehit eşi Duygu Karagöz’ün üzerinde eşinin askeri üniforması ile eşiyle birlikte aynı saldırıda şehit düşen 2 askerinde fotoğrafının olması dikkat çekti.

Şehit eşi ve kızını karşılayan yakınları, sarılıp ağladı. Şehit babası Tahir Karagöz de oğlunun cenazesini karşılarken güçlükle ayakta durdu. Askerler tarafından uçaktan alınan şehit Karagöz’ün cenazesi, daha sonra cenaze aracına kondu. Bu sırada eşi Duygu Karagöz de son kez eşinin tabutuna baktı.

Şehit Karagöz’ün cenazesi, karşılama töreninin ardından defnedileceği Akören İlçesi Kayasu Mahallesi’ne götürüldü. Karagöz’ün cenazesi bugün ikindi namazının ardından törenle toprağa verilecek.
 
BİR ACI DA SİVAS’TA

Aynı saldırıda şehit olan 21 yaşındaki Jandarma Komando Er Doğan Kaya’nın cenazesi de memleketi Sivas’a getirildi.

Dün öğlen saatlerinde Ordu Mesudiye’de Topçam mevkisinde bir grup PKK’lı terörist iile girilen çatışmada şehit düşen 3 askerden Jandarma Komando Er Doğan Kaya’nın cenazesi, diğer şehit cenazeleri ile birlikte Ordu’da düzenlenen törenin ardından askeri uçakla Sivas’a getirildi. Sivas Nuri Demirağ Havaalanı’nda şehit Kaya’nın cenazesini Vali Davut Gül, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, Jandarma Komutanı Albay Bektaş Arslan, İl Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan ile kardeşi Kaan Kaya ve yakınları karşıladı. Şehidin cenazesi askeri uçaktan indirilirken, kardeşi Kaan Kaya asker selamı verdi. Gözyaşlarını tutamayan acılı kardeşi yanındakiler teskin etmeye çalıştı. Sivas Belediyesi’ne ait cenaze aracına konulan Şehit Jandarma Komando Er Doğan Kaya’nın cenazesi konvoy eşliğinde Şarkışla İlçesi’ne götürüldü. Şehit Kaya’nın cenazesi öğlen namazı sonrası ilçede toprağa verilecek.
<< Önceki Haber Türkiye şehitlerine ağlıyor! Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER