Türkiye'de siyasetin bir saatlik özeti

Hollandalı yetkililerin Mevlüt Çavuşoğlu'nun iniş iznini iptalinin ardından Kemal Kılıçdaroğlu tepki için tüm yurtdışı programlarını iptal etti. Aynı dakikalarda Bağcılar'da konuşan Erdoğan Kılıçdaroğlu için 'Kandil'in başı, teröristlerle birliktesin, seninle neyi konuşacağız ki' cümlelerini kurdu

SHABER3.COM

Muhalefet partilerinin bir şekilde AKP güdümüne girdiği ya da onun izin verdiği çerçeve içinde muhalefet yaptığı Türk siyasetinde bugün ilginç bir örnek yaşandı. 

Hollandalı yetkililerin evet propagandası için ülkeye gelecek olan Mevlüt Çavuşoğlu'na iniş izni vermemesinin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hollanda'ya tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu konu hakkında; "Asla doğru değil. Demokrasiyi savunanlar böyle bir şey yapamazlar. Hem 'demokratım' diyeceksin hem de Türkiye Cumhuriyeti'nin bir bakanının uçuş iznini iptal edeceksin. Asla bunu doğru bulmuyoruz, yanlış" dedi ve CHP'nin tüm yurt dışı programlarını iptal etti.

AYNI SAATLERDE ERDOĞAN BAKIN KILIÇDAROĞLU'NA NE DEDİ...

Aynı saatlerde Hollanda'nın yanısıra Erdoğan'ın hedefinde bir kişi daha vardı. Erdoğan "Benimle televizyonda tartışmaya korkuyorlar" diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na verdi veriştirdi, ağır ithamlarda bulundu:  

"16 Nisan'da tarihi bir karar veriyoruz. Muhalefeti Kandil'in başındaki teröristleri biliyoruz. Ne diyorlar, 'Hayır'. Ana muhalefetin başındaki zat da davet yapıyor. Seninle neyi konuşacağız ki?" diyen Erdoğan "Sen Kandil'in başındaki teröristlerle berabersin. Bizim Kandil'in başındaki teröristlerle işimiz yok. Hayır ne demek diye sorarsanız cevap verin. Hayır, bu ülkede teröristlerin, PKK yandaşlarına destektir. Anayasa değişikliği halk oylamasında, milletin önündeki olay bu ülkenin bugüne kadar yaşadığı krizleri çözecektir" ifadesini kullandı.


<< Önceki Haber Türkiye'de siyasetin bir saatlik özeti Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER