Türkiye'ye Fransa yolunu açtı! İşte o gol

Kazakistan'ın golünü atarak Türkiye'nin Fransa yolunu açan İslambek Kuat gündeme hızlı bir giriş yaptı.

Türkiye'ye Fransa yolunu açtı! İşte o gol

Euro 2016 elemelerinde son maçta Konya'da İzlanda'yı ağırlayan Türkiye, Selçuk İnan'ın frikik golüyle 90 dakikayı 1-0 önde tamamaldı. Kazakistan'ın da Letonya'yı yenmesi ile beraber Milliler, en iyi 3. olarak Fransa'da düzenlenecek olan Euro 2016'ya direkt katılma hakkı elde etti.

Kazakistan'ı Letonya karşısında galibiyete 65. dakikada attığı golle İslambek Kuat taşımayı başardı. Bu tek gol, İzlanda karşısında 1-0 kazanan Türkiye'nin de en iyi üçüncü olmasını sağlamış oldu.

KUAT KİMDİR?

12 Ocak 1993 tarihinde dünyaya gelen genç futbolcu, milli formayı ilk kez 2015 yılında giydi. Sadece 4 kez Kazakistan adına sahaya çıkan İslambek Kuat, futbol hayatına Astana’da başladı. Ön libero mevkinde görev alan Kuat şu anda Kazakistan’ın Kairat Almaty takımında forma giyiyor.

Konya’da galibiyeti daha önemli hale getiren adam; İslambek Kuat adına sosyal medyada yüzlerde paylaşım yapıldı. Kullanıcılar, 22 yaşındaki futbolcuyu göklere çıkarırken, özellikle Twitter’da İslambek Kuat adına gerçek dışı (feyk) hesaplar açılmaya başlandı.


İslambek Kuat konuştu | Samanyolu Haber "TÜRKİYE VE TÜRK HALKI İÇİN DE ÇOK MUTLU OLDUM"

Attığı gol ile Kazakistan'ın gruplardaki ilk galibiyetini almasını sağlayan ve Türkiye'nin EURO 2016'ya direkt katılmasını sağlayan İslambek Kuat, maç sonrası Kazak basınına yaptığı açıklamada, "Bu zafer için çok mutluyum" dedi. Kendisinin attığı gol ile Türkiye'ye de büyük bir sevinç yaşatan İslambek Kuat, "Türkiye ve Türk halkı için de çok mutlu oldum" ifadesini kullandı. Kuat, "Maçtan önce diğer takımların problemleri bizi ilgilendirmiyordu. Öncelik kendi problemlerimizi çözmek ve gruptaki ilk galibiyetimizi almaktı ama maç sonu Türkiye'nin direkt gittiği yönünde almış olduğum haber beni çok mutlu etti. Türkiye ve Türk halkı için de çok mutlu oldum. Bizim için kardeş halk olan Türkiye'nin EURO 2016'ya katılması beni çok memnun etti. Umarım Fransa'da başarılı olurlar. Zaten çok iyi bir kadroları var" şeklinde konuştu.
<< Önceki Haber Türkiye'ye Fransa yolunu açtı! İşte o gol Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER