Türkiye'yi şaşkına çeviren haber!

TEM Otoyolu’nun Ankara-İstanbul istikameti Çamlıdere mevkiinde kar yağışı araçlara geçit vermiyor.

Türkiye'yi şaşkına çeviren haber!

Karayolunda yoğun kar yağışı nedeniyle tırlar kayınca uzun araç kuyrukları oluştu. Ulaşımın tek şeritten kontrollü olarak sağlandığı bildirildi.





AFYONKARAHİSAR: Afyonkarahisar'da devam eden Kar Yağışı trafik kazalarına neden oldu. İzmir- Ankara karayolunda 30 yaşındaki Mustafa Karataş'ın kullandığı 19 DK 755 plakalı TIR, önünde seyreden 55 yaşındaki Şadi Kılınç'ın kullandığı 60 ZC 820 plakalı araca, ardından kırmızı ışıkta bekleyen 30 yaşındaki Serkan Demir'in kullandığı 51 NA 735 plakalı TIR'a arkadan çarptı. Kazada TIR sürücüsü Mustafa Karataş yaralanırken, diğer sürücüler yara almadan kurtuldu. Yaralı sürücü ambulansla Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'ne götürülerek tedaviye alındı.

ANKARA: Ankara'da sabah saatlerinde başlayan ve özellikle batı ve güney kesimlerde etkili olan kar yağışına karşı Ankara Büyükşehri Belediyesi, ekip ve araçlarla anında müdahalede bulunarak, ilçe ve köy yollarında karla mücadele çalışmaları gerçekleştirdi. Başkentlilerin sabah saatleriyle birlikte karşılaştığı ve kış aylarını aratmayan Nisan karı ile ilgili Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından 70 adet karla mücadele aracı özellikle şehrin yüksek kesimlerinde müdahaleye hazır bekletiliyor.

ANTALYA: Antalya'nın Elmalı ilçesinde sabahın erken saatlerinde yoğun kar yağışı ile güne merhaba dedi. Elmalı'da kar kalınlığının 10 cm'ye ulaştı. Elmalı Korkuteli karayolunda araçlar kar yağışı nedeniyle yolda mahsur kaldı. Belediye ve karayolları ekipleri kar küreme ve tuzlama işlemi yaptı.

BOLU: Bolu Dağı'nda bahar aylarının ortaları olmasına rağmen kar yağışı ve sis etkili oluyor. Düzce-Bolu D-100 Karayolu Bolu Dağı geçişinde kar yağışı ve sis ulaşımı olumsuz etkiliyor. Karanlıkdere ve Bakacak mevkii ile Bolu sınırında kar yağışı var. Bolu Dağı'nda yer yer kar kalınlığı 15 santimetreye kadar ulaştı. Karayolları, kar küreme araçlarıyla yolu açık tutmaya çalışırken, yer yer tuzlama çalışmalarını da sürdürdü.

BURDUR: Etkili olan kar yağışı nedeniyle kent merkezi beyaza büründü. Burdur'da kar yağışı sabah saatlerinde etkisini gösterdi. Yer yer şiddetini artıran kar yağışıyla güne uyanan Burdurlular, şaşkınlık yaşadı. Kenti beyaza büründüren kar yağışının merkez ve bağlı ilçelerde herhangi bir olumsuzluğa neden olmadığı belirtildi.

DENİZLİ: Hava sıcaklıklarındaki düşüş sonrası yüksek kesimlere kar yağdı. Kentin genelinde yüksek kesimlere, dün gece kar yağışı başladı. Bazı bölgelerde kar kalınlığı 5 santimetreyi geçti. Denizli- Antalya Karayolu'nun Cankurtaran Mevkii'nde de kar yağışı kendini hissettirdi. Ulaşımda şimdilik herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı. Güne karla uyanan Denizlililer, Nisan ayında etrafı kaplayan beyaz örtüyle fotoğraf çektirdi. Günün aydınlanmasıyla birlikte kar yağışı durdu.

ESKİŞEHİR: Eskişehir'in Han İlçesi'nde 4 Nisan'daki kar yağışının ardından dün akşam saatlerinde itibaren başlayan yağan kar yağışı, 35 santimetreyi buldu. Han İlçe Belediye Başkanının aracı ise yoğun kar nedeniyle ilçeden Eskişehir'e bir toplantıya gelirken yolda mahsur kaldı. Başkanın aracı uzun uğraşlar sonucu vatandaşların yardımıyla kurtarıldı.

ISPARTA: Sabah saatlerinde kar yağışı başladı. Hava sıcaklığının sıfır derece kaydedildiği kentte yağış, kar ve karla karışık yağmur şeklinde aralıklarla devam ediyor. Kar ve karla karışık yağmur şeklinde aralıklarla süren yağış, hava sıcaklığının sıfır dereceye düşmesine neden oldu. Sabah kar yağışını görenler şaşırırken, daha önce Nisan ayında kar yağışına tanıklık etmediklerini söyledi. Bölgede soğuk ve yağışlı sistemin hafta sonu etkisini kaybetmesiyle sıcaklığın artması bekleniyor.

İZMİR: İzmir'deki yağmur yağışı, bu sabah özellikle yüksek kesimlerde yerini kara bıraktı. Kent merkezinde 7 derece ölçülen sıcaklık, İzmir-Manisa karayolu Sabuncubeli Mevkii ile kentin yüksek kesimlerinde sıfır dereceye kadar düştü. Kar ve olası don olayı nedeniyle Karayolları ile trafik ekipleri bölgede önlem aldı. Yüksek kesimler ise beyaza büründü. Kentte kar yağışı, havanın ısınmasıyla yerini yağmura bıraktı. Manisa'daki Spil Dağı Milli Parkı'nda da kar kalınlığının 10 santimetreye kadar ulaştığı belirtildi.

KARABÜK: Safranbolu İlçesi'nde kar yağışı etkili oldu. Tarihi ev ve konaklar beyaz örtüyle kaplandı. İlçede gece başlayan kar yağışı nedeniyle cadde ve sokaklar beyaza büründü. İlçe merkezinde kar kalınlığı 4 santime ulaştı. Nisan ayında beyaz örtüyle kaplanan tarihi ev ve konaklar güzel bir görüntü oluşturdu. Karabük'te kar yağışı yüksek kesimlerde etkili oldu. Kar, ulaşımda soruna yol açmadı. Sabah kısa süre daha devam eden kar yağışı, daha sonra yerini sağanak yağmura bıraktı.

KOCAELİ: Kartepe İlçesi'nde dün başlayan ve gece yarısından itibaren devam eden tipiye dönüşen kar yağışı nedeniyle otel ve kayak merkezinin bulunduğu bölgeye zincirsiz çıkmaya çok sayıda araç yolda kaldı. Otel bölgesindeki kar kalınlığı da öğlen saatlerinde yarım metrenin üzerine çıktı.

MANİSA: Turgutlu İlçesi'nin yüksek kesimlerinde, havaların soğumasıyla birlikte kar yağışı başladı. İlçe merkezine 35 kilometre mesafedeki 1500 metre rakıma sahip Dağmarmara Bölgesi; Güney, Ayvacık Hacıisalar, Yunusdere, Kuşlar, Karaköy, Kabaçınar, Kayrak, Gökgedik, Karaoluk, Osmancık, Ören ve Baktırlı mahalleleri güne karla uyandı. Park halindeki otomobillerin üzeri ile evlerin çatıları karla kaplandı. Sabah işe gitmek için evlerinden çıkanlar, Nisan ayında kar yağdığını görünce kısa süreli şaşkınlık yaşadı. İlçe yollarında şu an için herhangi bir kapalı yolun bulunmadığı belirtildi.

SAKARYA: Taraklı ilçesinde yüksek kesimlerde yağan kar etrafı beyaza bürüdü. Gece saatlerinde başlayan kar yağışı Akçapınar, Duman, Hacıaliler, Kemaller, Dedeler ve birçok mahallede etkili oldu. Kar kalınlığı 5 santimetreye kadar ulaştı. Kar yağışının etkili olduğu yerlerde ulaşımda yer yer sıkıntılar yaşanıyor. Meyve ağaçlarının çiçek açmasından sonra yağan kar, çiftçileri don tehlikesi nedeniyle korkuttu.

SAMSUN: Samsun'da yoğun yağış sebebiyle kayganlaşan yolda sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği bir TIR devrilerek yan yattı. Sürüklenen TIR'ın yolu kapatması üzerine trafiğin akışında kısa süreli aksama yaşandı. Araç sürücüsü Erdoğan Sipsak(39) kazadan yara almadan kurtuldu.

ZONGULDAK: Alaplı ilçesinde soğuk ve yağışlı hava etkisini sürdürürken, sabah saatlerinde başlayan kar yağışı sonrasında yüksek kesimlerde kar kalınlığı 30 santimetreye ulaştı. Şehirde yağışlar alçak kesimlerde yağmur, yüksek kesimlerde ise karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülüyor. Alaplı ilçesine bağlı Gümeli beldesinde kar kalınlığı 30 santimetreye ulaştı. Zonguldak Ankara karayolunda da etkili olan kar yağışı nedeniyle zaman zaman ulaşımda aksamalar yaşanıyor.




<< Önceki Haber Türkiye'yi şaşkına çeviren haber! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER