'Türkler Nazi kelimesinin ağırlığının farkında değil'

Avrupa Komisyonu 1. Başkan Yardımcısı Frans Timmermans, Türkiye’nin ‘Nazi’ benzetmelerini eleştirdi.

Almanlar Erdoğan'ın 'Nazi' suçlamasıyla ilgili ne düşünüyor?

Avrupa Komisyonu 1. Başkan Yardımcısı ve Hollanda eski Dışişleri Bakanı Frans Timmermans, Türkiye’nin ülkesine yönelik ‘Nazi’ suçlamasını, “Türkler 2. Dünya Savaşı’nı yaşamadılar, belki bu nedenle bu kelimenin ağırlığını anlamadılar” ifadesiyle değerlendirdi.

İtalyan La Stampa gazetesine bir söyleşi veren Avrupa Komiseri Frans Timmermans, “Erdoğan, Hollandalılara ‘Nazi’ dediğinde ne düşündünüz?” sorusuna, “Bu, acı verici bir şey, çünkü Türkler 2. Dünya Savaşı’nı yaşamadılar, belki bu nedenle bu kelimenin ağırlığını anlamadılar. Biz savaşta çok acı çektik. Rotterdam, Nazi saldırılarında yerle bir oldu, 100 bini aşkın Hollandalı toplama kamplarına götürüldü ve bir daha geri dönmedi. Bu, bizim için kabul edilemez bir ifade” diye yanıt verdi.

‘HOLLANDALILAR TÜRKLERE, ALMANLAR İTALYANLARA GÜVENMİYOR’

Öte yandan, mülteci meselesi konusunda Avrupa toplumları ve devletleri arasında birbirlerine güvensizlik olduğunu söyleyen Frans Timmermans, bunu şu ifadelerle anlattı:
“Zenginler fakirlere, fakirler de zenginlere güvenmiyor, Hollandalılar Türklere güvenmiyor, Almanya, göçmenler konusunda İtalya’nın gerekeni yaptığına inanmıyor, İtalya ise Almanya’nın bu konuda gereken dayanışmayı gösterdiğine inanmıyor.” 
<< Önceki Haber 'Türkler Nazi kelimesinin ağırlığının farkında değil' Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER