Türkmenistan Uluslararası Mobilya Fuarı açıldı


Uluslararası Mobilya, Züccaciye ve Ev Gereçleri Fuarı (Turkmen Home Decor), Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'ta ziyaretçilerine kapılarını açtı. Yabancı firmaların arasında en çok Türkiye'nin temsil edildiği fuara, çok sayıda Türkmen firması da katıldı.

Türkmenistan Ticaret ve Sanayi Odası'nın organize ettiği ve Net Organizasyon'un desteğiyle gerçekleştirilen fuarın açılış törenine, devlet erkanı, yabancı misyon şefleri ve çok sayıda davetli katıldı. Ticaret ve Sanayi Odası'nın sergi salonunda düzenlenen fuara, Türkmenistan'ın yanısıra Türkiye, İran, Çin, Rusya ve İtalya'dan katılım gerçekleştirildi. Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, fuar katılımcılarına kutlama mesajı gönderdi. Berdimuhamedov mesajında, fuarın Türkmen firmalarına yabancı şirketler ile tecrübelerini paylaşmaya imkan sağlayacağını belirtti.

Resmi heyet ve davetliler, açılış töreninden sonra fuarı gezdiler ve stand başındaki firma temsilcilerinden bilgi aldı. Net Organizasyon'un Proje Satış Müdürü Celil Kuru, organizasyon ile ilgili olarak Cihan'a yaptığı açıklamada, Türkmenistan'da mobilya, züccaciye ve ev gereçleri fuarının ikinci kez düzenlendiğini ve fuara en çok katılımın Türkiye'den olduğunu belirtti. Kuru, fuara Türkiye'den 15'e yakın firmanın katıldığını aktardı.

Dünyada en hızlı gelişen üçüncü ekonomi konumundaki Türkmenistan, aynı zamanda dünyanın en büyük enerji ihracatı yapan ülkelerinden birisi. Petrol, gaz, inşaat, telekomünikasyon, turizm, sağlık, gıda, tekstil, mobilya gibi bir çok temel sektörde önemli fırsatlar sunan bir ülke. Milyar dolarlık inşaat ve altyapı projeleri ile önemli bir pazar. Fuar 3 gün açık kalacak.
CİHAN
<< Önceki Haber Türkmenistan Uluslararası Mobilya Fuarı açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER