TÜRKPA: Seçim özgür, adil ve demokratik ilkeler zemininde gerçekleşti


Türk Dili Konuşan Ülkeler Parlamenterler Asamblesinin (TÜRKPA) seçim gözlemcileri, Türkiye'de seçimlerin özgür, adil ve demokratik ilkeler zemininde gerçekleştirildiğini belirterek, demokratik ve uluslararası normlara uygun bir seçim olduğunu dile getirdi.

TÜRKPA Seçim Gözlem Heyeti 1 Kasım Genel Seçim gözlemleri hakkında TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Heyetin seçimlere ilişkin değerlendirmelerini aktaran Azerbaycan Milletvekili Ayaz Orucov, seçimlerden önce YSK Başkanı Sadi Güven, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, AK Parti Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya, CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin ile görüştüklerini hatırlattı.

TÜRKPA gözlemcilerinin, Türkiye'de seçimlerin özgür, adil ve demokratik ilkeler zemininde gerçekleştirildiğini belirten Orucov, seçim takvimi, seçmenlerin kayıtları ve alt organların eğitim materyallerinin hazırlanması gibi teknik ve usul kurallarının verimli kullanıldığını söyledi.

Orucov, "Misyon tarafından herhangi bir kanun ihlali kayda alınmamış ve seçim süreci Türkiye Cumhuriyeti anayasası ve uluslararası standartlara uygun biçimde düzenlenmiştir. Küçük teknik aksaklılar istisna olarak değerlendirilmiş ve seçimin sonucuna etki etmemiştir. TÜRKPA Uluslararası Gözlemciler Misyonu, 1 Kasım'da gerçekleştirilen milletvekili seçiminin demokratik, tamamen ulusal yasalar ve seçimlerle ilgili uluslararası normlara uygun şekilde gerçekleştirildiği kanısındadır." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber TÜRKPA: Seçim özgür, adil ve demokratik ilkeler zemininde... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER