TÜROFED Başkanı Ayık: 2016'yı canlı bir sezon olarak geçirmek istiyoruz

TÜROFED Başkanı Ayık: 2016'yı canlı bir sezon olarak geçirmek istiyoruz

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, turist sayısı ve turizm gelirinde azalma yaşandığını, yılın yabancı misafir sayısında yüzde 0 ile eksi 5 arasında kayıpla kapanmasının beklendiğini söyledi. Ayık, 2016 için beklentilerini, "Canlı bir sezon olarak geçirmek istiyoruz." sözüyle özetledi.

Osman Ayık, turizm sezonuyla ilgili yaptığı değerlendirmede 2015 için 'kayıp yıl' denilemese de beklentilerin gerçekleşmediği bir sene olduğunu söyledi. Gelir ve misafir sayısında azalma olduğunu kaydeden Ayık, "Yıl sonunda Türkiye 0 ile eksi 5 arasında kayıp yaşayabilir. Gelir kaybı daha büyük olabilir ama en önemlisi bizim pazarda varlığımız devam ediyor. Bir turizm ülkesi olarak vazgeçilmez bir ürün yapımız var. 2016-2017'de sıkıntılar yaşayabiliriz ama bir turizm ülkesi olarak kaybolmayacağız. Varlığımızı devam ettireceğiz." diye konuştu.

Ayık, 'Çok güçlü bir turizm ülkesi' olarak tarif ettiği Türkiye'nin Rusya Federasyonu ve Bağımsız Devletler Topluluğu ülkelerinde gerileme yaşasa da diğer önemli pazarı Almanya ve Avrupa'da kayıp yaşanmadığını, aksine iki haneli büyümeler yakalandığını ifade etti. Ayık, "Aksiyonlarımız çok olumlu karşılık buldu." dedi. Bunu Almanya'daki turizm endüstrisinin oturmuşluğuna ve Alman turistlerin Türkiye'yi yakından tanımalarına bağlayan Ayık, "Türkiye'yi çok iyi tanırlar ve bilirler. Bu ürüne güvenleri kolay kolay kaybolmaz. Bu seneki yükseliş bunun en önemli göstergesidir." ifadesini kullandı. Ayık, Alman pazarının bu yıl kendilerini şaşırtan ve beklentilerinin çok üzerinde bir performans gösterdiğini söyledi.

Osman Ayık, 2016 yılına yönelik satışların ise yeni başladığını belirterek, "2016'yı canlı bir sezon olarak geçirmek istiyoruz." dedi.
CİHAN
<< Önceki Haber TÜROFED Başkanı Ayık: 2016'yı canlı bir sezon olarak... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER