TÜROFED Başkanı Ayık: Hedefimiz elimizdeki pazarları büyütmek


Türkiye'de turizmin en gözde merkezlerinden olan Antalya'da, Rusya ile yaşanan kriz sonrası yeni pazar arayışları sürüyor. Turizmcilerin hedefi, ellerinde bulunan mevcut pazarları daha da büyüterek Rusya krizini aşmak. Turizmcilerin büyütmek istediği pazarlar arasında Orta Doğu ülkelerinin yanı sıra Almanya gibi Avrupa ülkeleri de bulunuyor.

Türkiye'nin 24 Kasım'da sınır ihlali yaptığı gerekçesiyle Rus uçağının düşürülmesi, ardından Rus hükümetinin uyguladığı yaptırımlar birçok alanı olduğu gibi turizmi de olumsuz etkiliyor. Rusların Türkiye'ye gelemeyecek olması turizmcileri derinden endişelendiriyor. Hafta sonu Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal ile bir toplantı düzenleyen turizmciler, gözlerini bakanlar kurulunda alınacak kararlara çevirdi.

Turizmde ciddi kayıplarının yanşanmaması için çeşitli önlemler aldıklarını ifade eden Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, önceliklerinin mevcut pazarları genişletmek olduğunu söylüyor. Mevcut tablonun netleşmesi gerektiğine işaret eden Ayık, "Açıkçası herkes onu bekliyor. Tablo netleşmeye biraz daha yüz tutuktan sonra, oradaki kayıplar daha net bir şekilde ortaya çıktıktan sonra, alternatif pazarları geliştirmeye çalışacağız." dedi. Temel amaçlarının geçmişten bugüne olgunlaştırdıkları pazarları geliştirmek ve büyütmek olduğunu kaydeden Ayık, "Hazırda bir altyapı var. Öncelikle hazır olan altyapıyı kullanıp, ondan sonra diğer pazarlara yöneleceğiz. Bunların arasında Orta Doğu dahil her yer var." şeklinde konuştu.

RUSYA KONUSUNDA TANSİYONUN DÜŞMESİ LAZIM

Rusya krizden sonra gelinen noktayı değerlendiren Ayık, "Şu anda tansiyon çok yüksek. Bir takım çalışma ve faaliyetler devam ediyor, kesilmiş değil. Dünyanın tüm ülkelerinde terör gibi konulardan dolayı yaşanan problemler var zaten. Suriye'deki durum, Paris'teki saldırı sektörü geriyor aslında. Gerekli hazırlıklar yapılıyor. Önümüzdeki günlerde ortalık sakinleştikten sonra bu hazırlıklar açıklanacak. Rusya ile yaşanan krizde tansiyonun düşürülmeli. Dünya'da ise yaşanan terör olaylarının sönmeli. İnsanların bunları unutması gerekiyor. Genel anlamada seyahat eğilimlerinde korkunç bir durulma var. İnsanlar evinden bir yere gitmek istemiyor." ifadelerini kullandı.

Ayık, önceki sezon artış göstermeye başlayan Alman turistlere yönelik ise "Burayla ilgili bir çalışma var. Olgunlaştırdığımız bütün pazarların hepsine dönük özel bir takım programlar yapılacak. Öncelikle onları büyüteceğiz. Sonra diğer pazarları geliştirmeye çalışacağız. Öncelikle elimizdeki pazarları büyüteceğiz. Bunların arasında ulaşılabilecek bütün ülkeler var." diye konuştu. Ayık, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal ile yaptıkları toplantının sonuçlarının ise bakanlar kurulunun ardından Bakan Ünal tarafından açıklanmasını beklediklerini söyledi.

Olağanüstü durumların yaşanmadığı, her şeyin normal seyrinde gittiği bir ortamda Antalya'nın her zaman revaçta ve önde olacağına işaret eden Ayık, "Antalya, dünyanın en önemli turizm merkezlerinden bir tanesi. Türkiye'ye paket turlarla gelen turistlerin yüzde 70'e yakını Antalya'ya geliyor. Şehrin ayrıca dünyanın sayılı otellerine ev sahipliği yapıyor. G20 Zirvesi'nin bu şehirde yapıldı. Antalya kendini turizmde ispatladı." ifadelerini kullandı. CİHAN
<< Önceki Haber TÜROFED Başkanı Ayık: Hedefimiz elimizdeki pazarları... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER