TÜRSAB Başkan adayı Çakmak: Acentelere altın hisse vereceğiz


Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkan adayı ve Hello Turizm Genel Müdürü Emin Çakmak, seçim çalışmaları kapsamında Adana'da acentelerle bir araya geldi. Çakmak, göreve gelmeleri halinde Türkiye'nin 'Turizm Master Planı' hazırlama çalışmalarına birlik olarak müdahil olacaklarını, bunun için de Dubai'nin master planını hazırlayan İngiltere'deki ekiple çalışacaklarını söyledi.

Sektörün her kademesinde çalıştığını ve bir şirkette sigortalı rehberlik de yaptığını anlatan Çakmak, "30 yılda sektörün farklı kademelerinde görev yaparak bugünlere geldim. Bizim önümüzde önemli hedeflerimiz var. Hazırladığımız projeleri hayata geçirmek istiyoruz. Bunu da göreve geldiğimizde ekibimle birlikte yerine getireceğiz" diye konuştu.
Çakmak, 1618 Sayılı Kanunun yeterli olmadığını ve başkan olması durumunda 3 ay içerisinde olağanüstü genel kurula giderek, kanunu revize edip üyelerden gelecek talepler doğrultusunda değiştirerek çağdaş hale getirip ilgili bakanlığa sunacaklarını bildirdi.

Dünya ile rekabet edecek, iç ve dış pazarlara hizmet verebilecek Türkiye Seyahat Portalını oluşturacakları aktaran Çakmak, "Bu proje hayal değil. Göreve geldiğimizde 3 ay içerisinde hayata geçireceğiz. İşletme belge devrinin önünü açacağız. Yeni belge satışına kota getireceğiz. Birlik ve iştirakleri halka açık şirketler gibi şeffaf olacak." dedi.

TÜRSAB bünyesindeki şirketleri tek bir anonim şirket çatısı altında toplayacaklarını anlatan Çakmak, şöyle konuştu: "Ardından bu iştirakleri halka açacağız. Her bir üyemizi bu şirketlere ortak edeceğiz. Her ortağımıza altın hisse vereceğiz. Bu hisseler belirli bir dönemden sonra faaliyet gösteren acentelerimizin aidatlarını ödeyecek. Meslekten ayrıldı ve emeklilik hayatı yaşamaya karar verdi o zaman da onlar için birer gelir kaynağı olacak. İsterse bu hissesini satabilecek isterse çocuklarına, torunlarına miras bırakabilecek."
CİHAN
<< Önceki Haber TÜRSAB Başkan adayı Çakmak: Acentelere altın hisse... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER