TÜSİAD: Terör ve medyaya saldırılar, itibar ve istikrarımızı zedeleme noktasında


TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi (YİK) Başkanı Tuncay Özilhan, terör ve medyaya yapılan saldırıların Türkiye'nin küresel alanda itibar ve istikrar çizgisini zedeleme noktasına geldiğini söyledi. Türkiye'nin son 10-15 yılda azımsanmayacak bir dönüşüm yaşadığına vurgu yapan Özilhan, son dönemde yaşanan terör olaylarına değindi ve "PKK terörünü lanetlemek için yapılan gösteri eylemlerinin protesto sınırını aşıp, Kürt vatandaşların canına, malına, dükkanlarına kast ettiğine tanıklık ediyoruz. Bir G20 ülkesi olan Türkiye'nin ekonomi başkenti sayılabilecek İstanbul'un göbeğinde toplumun her kesiminin haber alma hakkını sağlamaktan sorumlu medya kuruluşlarına fiziki saldırıların yapıldığı günleri yaşıyoruz. Tüm bu yaşananlar ülkemizin küresel alanda itibar ve istikrar çizgisini zedeleme noktasındadır." dedi.

TÜSİAD'ın 2015 yılının ilk Yüksek İstişare Konseyi toplantısı Çırağan Sarayı'nda yapılıyor. Toplantının açılışında konuşan TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Tuncay Özilhan, son dönemde yaşanan olayların Türkiye'nin son 10-15 yılda elde ettiği kazanımları 'büyük bir tehdit' altına aldığını belirterek, şöyle konuştu:

"Ülkemizin içinden geçmekte olduğu bu zor zamanda takdir edersiniz ki konuşma yapmak zor. Bizler bu topraklarda 70'li yılların kardeş kavgalarını, 80 ihtilalini, 90'lı yılların geride bıraktığı karanlık günleri hep beraber göğüsledik. Son aylarda ise bir çok kayıp verdiğimiz üzücü olaylara tanıklık ediyoruz. Bu dönem içinde kaybettiğimiz tüm yurttaşlarımızın aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum. Daha bir kaybın yasını tutarken, bir yenisi ile sarsılıyoruz. Yaşananlar yüreklerimize ateş düşürmüşken, topraklarımızda tanıklık ettiğimiz mülteci dramı bize bir iç savaşın nasıl bir şey olduğunu anlatıyor. Doğu ve Güneydoğu'daki bazı ilçelerimizde sokağa çıkma yasakları sürerken, teröristlerin yanında siviller, küçük çocuklar da vuruluyor, ölüyor. PKK terörünü lanetlemek için yapılan gösteri eylemlerinin protesto sınırını aşıp, Kürt vatandaşların canına, malına, dükkanlarına kast ettiğine tanıklık ediyoruz. Bir G20 ülkesi olan Türkiye'nin ekonomi başkenti sayılabilecek İstanbul'un göbeğinde toplumun her kesiminin haber alma hakkını sağlamaktan sorumlu medya kuruluşlarına fiziki saldırıların yapıldığı günleri yaşıyoruz. Tüm bu yaşananlar ülkemizin küresel alanda itibar ve istikrar çizgisini zedeleme noktasındadır. Türkiye son 10-15 yılda azımsanmayacak bir dönüşüm yaşadı. Bu dönüşüm birlikte yaşama kültürümüzü güçlendirdi ve hepimize daha fazla demokrasi getirdi. Bu toplumun istisnasız tüm bileşenleri için çok hayırlı oldu. Ama bugün bu kazanımlarımız artık büyük bir tehdit altında. Toplumumuzun renkleri arasındaki ciddi güvensizlik, beraber yaşama ortamımızı zedeleme noktasında."
CİHAN
<< Önceki Haber TÜSİAD: Terör ve medyaya saldırılar, itibar ve istikrarımızı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER