TV'lerin önündeki TOMA'lı bekleyiş sürüyor!

Kanaltürk ve Bugün televizyonuna yapılan polis baskınının ardından çevik kuvvet polisi ve TOMA'nın bekleyiş bugünde sürüyor. Çalışanlar demir bariyerlerin arasından geçerek iş başı yaptı.

TV'lerin önündeki TOMA'lı bekleyiş sürüyor!

Kanaltürk ve Bugün televizyonunun Mecidiyeköy'de bulunan binasına geçen gün polis baskını gerçekleştirilerek yayını durdurulmuştu. Kanal önünde bekleyen çalışanlara ve destek olmak için gelenlere biber gazı sıkılmış, TOMA'dan su sıkılmıştı. İki gündür çevik kuvvet polisinin TOMA'lar eşliğinde televizyon binası önünde bekleyişi bugünde sürüyor. Televizyon binasının önünün demir bariyerlerle kapatıldığı dikkat çekerken, bazı kaldırımların güvenlik şeridiyle kapatıldığı göründü. Çalışanlar demir bariyerlerin arasından geçerek iş başı yaptı.

Kanaltürk'ün sabah haberlerini hazırlayan ve sunan Turan Görüryılmaz, olan biteni kaygıyla beklediklerini kanallarının önünde bulunan polis ablukasına anlam veremediklerini söyledi. Görüryılmaz, seçimlere iki gün kala habercilik yapamamanın rahatsızlığı içinde olduklarını dile getirirken şöyle konuştu: 

"Kaygıyla bekliyoruz. Eğer buraya her gün gelip kartımızı okutup içeri girmek iş başı yapmak demekse iş başı yapıyoruz. Fakat gazetecilik ya da habercilik yapmıyoruz. Ben Kanaltürk'ün sabah haberlerini hazırlayıcısı ve sunucusuyum. Baskın gününden itibaren mesaiye gelsem de kesinlikle habercilik yapmıyorum. Kanaltürk'ün ve Bugün televizyonunun sabah, öğlen ve akşam haberleri yapılamıyor. Haber merkezi şu anda çalışmıyor. Akıbeti merak ediyorsanız akıbeti biz de bilmiyoruz. Seçimlere iki gün kalmış. Türkiye pazar günü sandığa gidecek. Biz gazeteciler olarak seçimleri takip edemeyeceğiz. Bunun haberini ülkemize duyuramayacağız. Mesleki anlamda bundan huzursuzuz. Biz işimizi yapmak istiyoruz.''

KANALIMIZIN ÖNÜNDE Kİ ABLUKAYA ANLAM VEREMİYORUZ 

Kanallarının önünde zırhlı polis araçlarının bekleyişinin kendilerini rahatsız ettiğini söyleyen Görüryılmaz, ''Bu olay nereye kadar devam edecek. İnsan kaynakları da tam kadro alarak çağrılmışlar. Acaba personel anlamında işten çıkarma olacak mı? Bazı değişiklikler mi olacak? Bunların hepsini yaşayıp göreceğiz. Habercilik yapamıyor olmaktan mesleğimizi yapamıyor olmaktan dolayı rahatsısız. Burada tehdit kim? Kimden, kim korunuyor? Herhangi bir olay yok. Ağır silahlı polisler bekliyor. Zırhlı polis araçları bekliyor." diye konuştu

CİHAN 
<< Önceki Haber TV'lerin önündeki TOMA'lı bekleyiş sürüyor! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER