Uçuş yasağı Rus ve Ukrayna havayolu şirketlerine pahalıya mal olacak


Rusya Ulaştırma Bakanı Maksim Sokolov, Rossiya 24 kanalına verdiği röportajda Rusya ve Ukrayna'nın karşılıklı olarak uçuşları iptal etmesinin, öngörülen maliyetini açıkladı. Bakanın verdiği bilgiye göre karşılıklı yaptırımlar, her iki tarafa yılda toplamda 8 milyar ruble (121 milyon dolar) kaybettirecek.

Yılda ortalama 1 milyon kişinin Rusya ve Ukrayna arasında uçuş yaptığını söyleyen Sokolovn; "Moskova-Kiev biletlerinin ortalama 7-8 bin ruble olduğunu düşündüğümüzde Rus ve Ukrayna havayolu şirketlerinin yıllık toplam zararının 8 milyar ruble olacağını söyleyebiliriz" dedi.

Diğer yandan yaptırımlardan etkilenmeyecek olan UTair havayolu şirketi hakkında da bilgiler veren Ulaştırma Bakanı bu durumun UTair'in mali durumuna pozitif yansıyabileceğini belirtti. Sokolov: "Elbette UTair şu anda diğer havayolu şirketlerine göre çok daha avantajlı bir durumda bulunuyor. Şirket mevcut durumda uçuş sayısını artırabilir, bu fırsat ellerinde var" dedi.

Kiev, Rus hava yolu şirketleri Aeroflot ve Transaero'nun da aralarında bulunduğu 25 kadar şirketin 25 Ekim'den itibaren Ukrayna'ya uçmalarını yasaklamış, Rusya'da buna karşılık olarak Ukrayna havayolu şirketlerine aynı yaptırımı uygulamıştı.
CİHAN
<< Önceki Haber Uçuş yasağı Rus ve Ukrayna havayolu şirketlerine pahalıya... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER