Ufuk Şanlı: TMSF yöneticileri Digitürk’ün satışıyla ilgili mahkeme önünde hesap verecek

Ufuk Şanlı: TMSF yöneticileri Digitürk’ün satışıyla ilgili mahkeme önünde hesap verecek

Üst Kurul mahkeme kararı olmadan tamamen siyasi gerekçelerle 7 televizyon kanalını dijital platformdan çıkaran Digitürk, Tivibu, TurkcellTv, KabloTv ve Teledünya’ya uyarı yazısı gönderilmesine karar verdi.

RTÜK’ün CHP’li üyesi Süleyman Demirkan, “Platformların aldığı kararın hukuki açıdan hiçbir tutarlı tarafı yok. Ayrıca böyle bir karar alabilmeleri için RTÜK’ten görüş almaları gerekiyordu” dedi. MHP’li Esat Çıplak da Üst Kurul’un büyük bir haksızlığa ‘dur’ dediğini ifade etti. Türkiye Barolar Birliği de salı günü yaptığı açıklamayla ilgili kurumları ve savcıları uyarmıştı.

TMSF DİGİTÜRK'Ü ÇÖKERTTİ!


Daha önce de anlatmıştık. Digitürk’ün yönetimi Mayıs 2013’ten bu yana devletin yani Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nun (TMSF) elinde. Fon yönetimi geçtiğimiz Temmuz ayında Digitürk’ü ihaleye çıkmadan Katarlılara sattı. Satışın üzerinden 75 gün geçti.Türkiye’nin en büyük dijital platformunun kaç paraya satıldığı hâlâ devlet sırrı gibi gizleniyor! Resmi işlemlerin tamamlanacağı Aralık sonuna fiyatın açıklanması beklenmiyor.

Gazeteciler bu satışın kaç paraya gerçekleştiğini öğrenmeye çalışırken, dünyanın önde gelen danışmanlık şirketlerinden Boston Consulting Group ilginç bir açıklama yaptı. Şirket, yeni yayınladığı ‘Birleşme ve Satın Almalar Raporu’nda Digitürk’ün 1 milyar euroya (1 milyar 140 milyon dolara) satıldığını fısıldayıverdi!

Bu rakam Digitürk için iki sene önce verilen tekliflerin oldukça altında. Türk Telekom ve Doğan Holding’in o dönemde verdikleri fiyat 1.2-1.4 milyar dolar arasındaydı.

Şirketin o günden sonra abone sayısı arttı. Bu olumlu tabloya rağmen şirketin piyasa değerinin düşmesinin sadece iki anlamı olabilir; ya TMSF şirketi kötü yönetti ve şirketin bilançosunda ciddi hasar meydana geldi ya da birileri şirketi piyasa değerinin altında satarak Katarlılara peşkeş çekti!

KASTEN ZARARA UĞRATTILAR

Kanunlar son derece açık: TMSF yöneticileri Digitürk’ün piyasa değerinin altında satılmasıyla ortaya çıkan maddi kayıplardan ötürü mahkeme önünde hesap verecek.
 
Fon yöneticileri geçen hafta yani 10 Ekim’de yeni bir suça daha imza attı. Siyasi iktidarın hoşlanmadığı 7 televizyon kanalını (Kanaltürk, BugünTv, SamanyoluTv, SamanyoluhaberTV, Yumurcak TV, Irmak ve Mehtap TV) büyük bir kumpasla platformdan attı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturmayı (kesinleşmiş bir mahkeme kararı olmadan) gerekçe gösteren TMSF yöneticilerinin hamlesi yüzünden binlerce müşteri aboneliklerini iptal etti.

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ
 
<< Önceki Haber Ufuk Şanlı: TMSF yöneticileri Digitürk’ün satışıyla... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER