Ülker’de 3’üncü kuşak işbaşında

Koç ve Sabancı'nın akabinde en büyük 3'üncü grup olan Ülker'de 3'üncü nesil eğitimlerini tamamlayıp işbaşı yapmaya başladı. Murat Ülker'in oğlu Yahya hangi şirketlerin yönetim kurulunda görev aldı?

SHABER3.COM

Bisküvi, çikolata ve şekerleme başta olmak gıdada Türkiye’nin en büyük grubu olan Ülker’de üçüncü kuşak, yönetim kurullarında görev almaya başladı. 

Koç ve Sabancı’dan sonra Türkiye’nin en büyük 3’üncü holdingi haline gelen Yıldız Holding’in (Ülker) 14 ülkede 80 fabrikası var. 45 bini Türkiye’de olmak üzere toplam 60 bin kişiyi istihdam ediyor. 

SENELİK HASILATI 50 MİLYAR TL 

2018 cirosu resmi olarak açıklanmadı, ancak konsolide cironun 50 milyar TL seviyesinde olduğu tahmin ediliyor. 

Godiva çikolata ve United Biscuits gibi iki dünya markasını satın alarak dünya ligine çıkan grubun bugünlere gelmesinde hiç şüphesiz yönetim kurulu başkanlığı koltuğunda oturan Murat Ülker’in rolü büyük. 

Sabri Ülker’den bayrağı 2000 yılında devralan Murat Ülker, üç oğlundan en büyüğü olan Yahya’yı iş hayatını ısındırıyor. Ülker'in ikiz çocukları Mustafa ve Fatih ise lise çağında. 

Koç Üniversitesi İşletme bölümünden 2016 yılında mezun olan Yahya Ülker (sağda), iş hayatının ilk yıllarında babası Murat Ülker'in tecrübe ve bilgilerinden istifade ediyor.

MURAT ÜLKER’İN OĞLU YAHYA ÜÇ ŞİRKETİN YÖNETİMİNDE

Yahya Ülker ilk olarak Yıldız Holding’in ana hissedarı Kökler Holding’in yönetiminde yer almıştı. Şimdi üç şirketin yönetim kuruluna daha girdi. 

Bu şirketler şunlar: Kestel Unlu Mamuller Sanayi ve Ticaret A.Ş., E Star Global E Ticaret Satış ve pazarlama A.Ş. ve Pasifik Tüketim Ürünleri Satış ve Ticaret A.Ş.

Koç Üniversitesi İşletme bölümünden 2016’da mezun olan Yahya Ülker, İsviçre Merkezli Mirabaud&Cie SA grupta bankacılık üzerine tecrübe kazandıktan sonra ABD merkezli Possible reklam ajansında çalıştı. 

Yahya Ülker, tüketici araştırmaları ile bilinen Londra merkezli Kantar Ajansı’nda da görev aldı.

Daha sonra İsviçre merkezli Kambly SA’da bisküvi üretimi üzerine kısa bir süre çalıştıktan sonra yine merkezi İsviçre’de bulunan Credit Suisse’de bankacılık kariyeri yaptı. 

2017’DE BABA OCAĞINA DÖNDÜ

Murat Ülker’in oğlu Yahya, 2017’de Yıldız Holding’in inovasyon ve ürün geliştirme alanında araştırmalar yapan şirketi Northstar Innovation’da genel koordinatör olarak göreve başlamıştı. 

Halen inovasyon, Ar-Ge ve e-ticaret konularından sorumlu olarak çalışmalarını sürdürüyor.

Dijital transformasyon komite üyesi olarak Yıldız Holding’in kurumsal dijital stratejisini oluşturmada aktif olarak görev alıyor. 

6 NİSANDA EVLENİYOR

Para dergisinin haberine göre Fettah Tamince’nin 21 yaşındaki kızı Hatice Tamince ile Murat Ülker’in 25 yaşındaki oğlu Yahya Ülker geçen aylarda aile arasında gerçekleştirilen bir törenle nişanlanmıştı. 

Düğün 6 Nisan Cumartesi günü Dubai'de yapılacak. 

<< Önceki Haber Ülker’de 3’üncü kuşak işbaşında Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER