Ülkü Ocakları'ndan Bayırbucak Türkmenlerine destek eylemi


Aydın Ülkü Ocakları, Suriye rejimi ve Rusya'nın Türkmenlere yönelik saldırılarını düzenledikleri yürüyüşle kınadı.

Aydın İstasyon Meydanı'nda toplanan ülkücüler, Suriye'nin Türkmen Dağı bölgesinde Rusya ve Esed güçleri tarafından Türkmenlere yönelik saldırıları protesto etti. Büyük Türk bayrağı ve Türk devletlerini temsil eden bayrakların yer aldığı protesto yürüyüşünde ülkücüler, Suriye ve Rusya aleyhine sloganlar attı.

Burada grup adına açıklama yapan Aydın Ülkü Ocakları Başkanı Mustafa Karaca, Bayırbucak Türkmenleri'ne karşı Suriye ve Rusya'nın soykırım yaptıklarını söyledi. Karaca, "Ata toprağımız ve atalarımızdan yadigar soydaşlarımızın yaşamış olduğu Suriye coğrafyasında Bayırbucak Türkmenleri, Türkmen Dağı'ndaki soydaşlarımız bugün Türklüğün kadim düşmanı olan Rusya'nın, İran'ın ve Esed güçlerinin zulmü altında, bombardımanı altında varlık mücadelesi vermektedirler. Kadın, yaşlı, genç, çoluk çocuk demeden oradaki soydaşlarımız bir soykırıma tabi tutulmakta, adeta varlık yokluk mücadelesi vermektedirler. Bizler Türk milliyetçileri olarak, Ülkücü hareket olarak soydaşlarımızın her zaman yanında olmaya devam edeceğiz. Bugün Suriye'de zulüm gören soydaşlarımıza, Doğu Türkistan'daki, Irak'taki Güney Azerbaycan'daki nerede bir Türk varsa onların sesi olmaya, onlar için ölmek ve öldürmek için hazır olduğumuzu buradan bütün dünya kamuoyuna duyurmak istiyoruz. Hiçbir soydaşımız, gönüldaşımız ve dindaşımızın sahipsiz olmadığını, Türkiye'deki Türklerin soydaşlarımızın yanında olduğunu buradan haykırıyoruz." şeklinde konuştu.

Protesto yürüyüşüne; Türk Eğitim Sen Aydın İl Başkanı Rıdvan Naci Devli ve Türk Ocakları Aydın Başkanı Eyüp Doyuranla da katılarak destek verdi. Yürüyüşe katılanlar, 'Aydın uyuma, soydaşına sahip çık' şeklinde slogan attı. Protesto eylemi, okunan İstiklal Marşı'nın ardından sona erdi. CİHAN
<< Önceki Haber Ülkü Ocakları'ndan Bayırbucak Türkmenlerine destek eylemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER