Ülkü Ocakları uyardı: Üniversitelerde zafiyetin sorumlusu sadece PKK olmaz


Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz, 28 Eylül'de başlayacak yeni öğretim dönemi öncesinde özellikle üniversite yönetimlerini teröre karşı temkinli olmaları konusunda uyarıda bulundu. Kılavuz, "Üniversite yönetimlerinin son derece temkinli olmaları, üniversitelerdeki güvenliği sağlayıcı önlemler almaları, üniversite özel güvenliklerinin emniyet güçleri ile eşgüdümlü bir şekilde çalışmasını sağlamaları ve terör örgütünün üniversite yapılarına karşı ciddi ve kararlı bir mücadele ortaya koymaları gerekmektedir." dedi.

Yazılı bir açıklama yapan Ülkü Ocakları Genel Başkanı Kılavuz, yeni öğretim döneminin tüm öğrenciler ve eğitimciler için hayırlı olması temennisinde bulundu. Üniversitelerde geçen yıllarda yaşanan hadiseleri hatırlatan Kılavuz, şunları kaydetti: "Bu hadiselerin bize kazandırdığı acı tecrübelerle şu gerçekleri ifade etmek isteriz ki; üniversitelerin, alçak terör çetelerinden derhal ve kararlı bir şekilde temizlenmesi elzemdir. Üniversitelerdeki, fikir hürriyetinin güçlendirecek ve öğretim faaliyetlerini bu terör çetelerinin ve bunların hamilerinin vesayetlerinden kurtulmasının yegane yolu bu olacaktır. Terör ve baskı gruplarından arındırılmış bir üniversite, özgür bir şekilde bilimsel faaliyetlerin yapıldığı, ülkemizin ihtiyacı olan yetişmiş insan gücünü karşılayacak bir irfan yuvası olacaktır."

İHANET ŞEBEKELERİNİN KİRLİ OYUNLARI ÜNİVERSİTELERDE DE SAHNELENECEKTİR

Terör olaylarının son derece yoğunlaştığı ve tüm ülke sathında tehdit oluşturduğunun altını çizen Ülkü Ocakları Genel Başkanı, şu ifadeleri kullandı: "Üzülerek belirtmek istiyoruz ki; ihanet şebekelerinin kirli oyunları ve tezgahları, eğitim ve öğretim yılının başlaması ile birlikte bunların öğrenci kılığındaki canavarları tarafından üniversitelerimizde de sahnelenecektir. Bu sebeple üniversite yönetimlerinin son derece temkinli olmaları, üniversitelerdeki güvenliği sağlayıcı önlemler almaları, üniversite özel güvenliklerinin emniyet güçleri ile eşgüdümlü bir şekilde çalışmasını sağlamaları ve terör örgütünün üniversite yapılarına karşı ciddi ve kararlı bir mücadele ortaya koymaları gerekmektedir. Aksi takdirde, gençlerimizin binbir hayalle geldiği üniversitelerimiz, ilim irfan yuvası olmaktan çıkıp terör örgütlerinin karargahları haline gelebilecektir."

OLUMSUZ TABLONUN SORUMLULUĞU SADECE TERÖR ÖRGÜTÜ OLMAZ

Bu nedenle başta Cumhurbaşkanı, Başbakan ve İçişleri Bakanı olmak üzere devletin tüm yetkililerine ve emniyet güçlerine, Yüksek Öğretim Kurumu Başkanı'na ve yöneticilerine, üniversitelerin rektörleri ve fakültelerimin dekanlarına ve öğretim görevlilerine seslenen Kılavuz, şu uyarıyı yaptı: "Böyle bir ortamda güvenlik zafiyeti veya ihmaller neticesinde üniversitelerde olumsuz bir tablonun ortaya çıkması halinde sorumluluk sadece terör örgütlerinde ve onların uzantılarında kalmayıp, ülkemizin ve üniversitelerimizin yönetiminden sorumlu olan herkese sirayet edecektir. Geleceğimizin teminatı olan Türk gençliği asla ve asla günlük siyasi hesaplara alet edilmemelidir. Bir takım hesaplarla veya şahsi kaygılarla hareket edip koltukları muhafaza etmek için susarak, tek bir gencimizin dahi hayallerinin solmasına, gençliğinin heba olmasına ve terör örgütlerinin kucağına itilmesine asla müsaade edilmemelidir. Buradan hareketle bir kez daha söylemek gerekmektedir ki Kürt kökenli kardeşlerimizin temsilcisi PKK terör örgütü değildir. Biz ayrıştıran değil birleştiren olarak vatanımıza, bayrağımıza, milletimize bağlı Kürt kökenli kardeşlerimizle bin yıllık kardeşliği üniversitelerimizde de yaşatacağız. Biz bunları yaparken devletin yetkilileri de üzerine düşüne yapıp, üniversiteler buralarda yuvalanmış bulunan ve herhangi bir terör örgütünün propagandasını yapan yahut şiddet içerikli eylemlerde bulunan tüm kişi ve gruplardan arındırmalıdır."

ÜLKÜCÜ GENÇLERE TAHRİKLERDEN ETKİLENMEYİN UYARISI

Olcay Kılavuz, 'Ülkücü-Milliyetçi Harekete mensup' gençlere de şu tavsiyelerde bulundu: "Gençler eğitim ve öğretimlerine devam etmeyi öncelikli vazifeleri olarak telakki etmeli, 'Ülkesini en çok seven, vazifesini en iyi yapandır' şiarıyla hareket ederek, asıl vazifeleri olan öğrenciliklerini en iyi şekilde yerine getirmelidirler. Üniversiteleri karıştırmaya, eğitim ve öğretimi aksatmaya dönük, terör gruplarının propagandası mahiyetindeki saldırı ve tahrikler, üniversiteli arkadaşlarımızı hiçbir surette etkilememeli, öğretim hayatlarını başarıyla sürdürüp ülkesine hizmet etmek için lazım gelen kabiliyeti elde etmelerini asla engelleyememelidir."
CİHAN
<< Önceki Haber Ülkü Ocakları uyardı: Üniversitelerde zafiyetin sorumlusu... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER