Uluslararası katılımcılar İEF'den memnun ayrıldı


İzmir Büyükşehir Belediyesi evsahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenen 84. İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF), ülkeler arası ticari ilişkilerin gelişmesine katkıda bulunmaya devam etti. Fuar için şehre gelen ticari heyetler, iş dünyası örgütleri ve çeşitli firmalar ile görüşmeler yaparken katılımcı ülkeler, kendilerini her yönüyle tanıtma fırsatı buldu. İEF, bu yıl partner ülke olarak Türkmenistan'ı ağırladı.

Ticari delegasyon ve etkinlikler kapsamında toplam 52 ülkenin katıldığı 84. İEF süresince 15 ülkeden bakan, üç ülkeden bakan yardımcısı, 12 ülkeden üst düzey yönetici olmak üzere 138 kişilik bir delegasyon İzmir'e geldi. Agora, Efes, Meryem Ana ve Fuar İzmir'i de ziyaret eden heyet için vapurla körfez turu da yapıldı. Şehrin panoramik görüntüsünü çok beğenen temsilciler, İzmir'in misafirperveliğinden övgüyle bahsetti. İlk defa gelen Gambiya, Benin, Kırgız Cumhuriyeti ve Zimbabve heyeti, İzmir'e hayran kalarak seyahatlerini uzattı. Fuar için gelen heyetler, havalimanındaki karşılamadan oteldeki misafirliğe, ikili görüşmelerden 84. İEF'nin etkinliklerine kadar çok memnun kaldıklarını dile getirdi.

Geçen yıl olduğu gibi sadece uluslararası katılım holü olan 4 no'lu hol, 28 Ağustos-1 Eylül 2015 arasında açık kaldı. Partner ülke Türkmenistan, beş gün boyunca fuar ziyaretçilerini mahalil kıyafetleri ve ezgileriyle karşıladı. Ticari katılımcı olarak Çin, Endonezya, Fildişi Sahili, Gana, Irak, KKTC, Kamerun, Kuveyt, Polonya, Senegal, Güney Sudan, Türkmenistan, Vietnam ve Yunanistan yer aldı. Fildişi Sahili, fuara bu yıl ilk kez katıldı. Ülkeler, fuar süresince ekonomilerini, kültürlerini ve geleneklerini sergiledi. Ev aksesuarlarından el yapımı otantik maskelere, organik el yapımı cilt ürünlerinden mahalli lezzetlere kadar pek çok ürünlerini fuar ziyaretçilerine tanıttı.

MALTA VE NAMİBYA PARTNER ÜLKE OLMAK İSTİYOR

84. İzmir Enternasyonal Fuarı'nda bu yıl partner ülke olma talepleri de sevindirdi. İZFAŞ ile yapılan ikili görüşmelerde Malta ve Namibya, önümüzdeki yıl için partner ülke olarak fuarda yer almak istediklerini belirtti. Bu iki ülkenin yanısıra Endonezya ve Tayvan da partnerlik şartlarını görüşerek, bakanlıklarına konuyu aktaracaklarını iletti. 1992 yılından bu yana onur konuğu ülke seçen İEF'de, bugüne değin sırasıyla Fransa, İtalya, Romanya, İsveç, Pakistan, Endonezya, Hindistan, Bulgaristan, Moldova, Çin, Bosna-Hersek, Mısır, Rusya Federasyonu, Tunus, Kazakistan, Ukrayna, Küba ve Etiyopya onur konuğu ülke oldu. Fuarda 2011 yılı itibariyle partner ülke uygulamasına geçildi. 80. İEF'de Avusturya ilk kez partner ülke oldu. 81. İEF'de Latin Amerika ülkeleri, ilk kez toplu katılım yaptı. 82. İEF'de Sri Lanka, partner ülke olarak ağırlandı. Geçen yıl Mauritius partner ülke, Hindistan ise odak ülke olarak yer aldı. CİHAN
<< Önceki Haber Uluslararası katılımcılar İEF'den memnun ayrıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER