Uluslararası Nanoteknoloji Kongresi Melikşah'ta başladı


KAYSERİ (CİHAN)- Her yıl dünyanın dört bir yanından akademisyenlerin bir araya geldiği Uluslararası Nanoteknoloji Kongresi Melikşah Üniversitesi'nde başladı.

Melikşah Üniversitesi Hukuk Fakültesi Konferans Salonu'nda başlayan konferansa başta Amerika, Çin, İngiltere, Almanya, Güney Kore ve İtalya olmak üzere Singapur, Azerbaycan, Macaristan gibi ülkelerden Nanoteknoloji alanında araştırmalar gerçekleştiren akademisyenler katıldı. Nanoteknolojiyle ilgili farklı araştırmaları dinleme imkanı bulan akademisyenler diğer araştırmacılarla tanışarak, bilgi alışverişinde bulundular.

Konferansın açılış konuşmasının gerçekleştiren Melikşah Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut D. Mat, "Siz değerli bilim adamlarına ev sahipliği yaptığımız için gerçekten çok mutluyuz, hoşgeldiniz" diyerek başladı. Prof. Dr. Mahmut D. Mat katılıcılara Kayseri ve Melikşah Üniversitesi hakkında bilgi verdi. Uluslararası Nanoteknoloji Kongresi organizatörlüğünü yürüten ve Melikşah Üniversitesi'nde de misafir öğretim üyeliği yapan Prof. Nasar Ali, Konferansın on yıldır yapıldığını ve bu yılki konferansın Melikşah Üniversitesi'nde olmasının, Kayseri ve Melikşah Üniversitesi için iyi bir şans olduğunu ifade etti. Nanoteknoloji hakkında bilgi veren Prof. Nasar Ali: "Rektör Prof. Dr. Mahmut D. Mat'ın bu konulara özel ilgi duyan ve önem veren bir akademisyen, inanıyorum ki Melikşah Üniversitesi onun önderliğinde araştırma alanında çok ilerleyecektir" dedi.

Tebliğ sunumlarının, panellerin ve teknik sohbetlerin olacağı konferans 27 Mart'ta sona erecek.
CİHAN
<< Önceki Haber Uluslararası Nanoteknoloji Kongresi Melikşah'ta başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER