Ulusoy'dan 'Yeşil Yol' göndermesi


Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, Yeşil Yol projesine göndermede bulundu. Ulusoy, "Yeşil Yol diyoruz. Yakında kırmızı yol olacak. Ne kadar beton varsa yaylalara getiriyoruz. Uzun Göl dedik, kısa göl oldu, kurtarma gayretindeyiz. Doğa ile barışmalıyız, çaremiz yok." dedi.

Ulusoy, Ekonomi Gazetecileri Derneği (EGD) tarafından tertip edilen 7. Küresel Isınma Kurultayı'nın açılışında hidroelektrik santrallerine Türkiye'nin duyarlı olmadığından da dert yandı.

Ulusoy, ilaveten iklimin doğada bir karşılığı olduğunu vurguladı ve "Bu anlamda olumluya gitmiyoruz. Alaska'dan geçerken buzulların eridiğini gördüm. Denizlerimizi yitiriyoruz. Gediz Deltası'nda pelikanlar yok oluyor. Yabani hayat son buluyor. Hala doğa ile kavga ediyoruz. Sermayemiz kültürel varlıklar. Eğer doğal yaşam yoksa turizm de olmaz. Arabistan'dan Karadeniz'e niye geliyorlar? Nefes almak için. Bir tek buralar kaldı." ifadelerini kullandı.

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Üyesi Ata Ceylan da ekonomi ve ekolojiye duyarlı olunması gerektiğini dile getirdi. Ceylan, "Atıktan enerji üreten bir sanayici olarak karbon salınımı konusunda yaptırımlar getirilmesi gerektiğini savunuyorum." dedi.

EGD Yönetim Kurulu Başkanı Celal Toprak ise Küresel Isınma Kurultayı ile iklim ve çevre ile ilgili konulara önemi arttırmayı amaçladıklarını belirtti. Toprak, ayrıca "Her kurultay sonunda bir kitapçık ortaya koyuyoruz." açıklamasında bulundu.
CİHAN
<< Önceki Haber Ulusoy'dan 'Yeşil Yol' göndermesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER