Uşak'ın en büyük sanayicisi tutuklandı

Uşak'ta, hayırsever iş adamlarına yönelik düzenlenen ‘makul şüphe' operasyonu kapsamında yüzlerce kişiye istihdam sağlayan ve şehrin en büyük sanayicilerinden olan iş adamı Hazım Sesli tutuklandı.

Uşak'ın en büyük sanayicisi tutuklandı

Yüzlerce kişiye istihdam sağlayan, milyonlarca lira vergi ödeyen ve şehrin ileri gelen sanayicilerinden biri olan Hazim Sesli, Uşak'ta 2011 genel seçiminde AK Parti'den 3'üncü sıra milletvekili adayı olmuş, bir dönem Uşak Ticaret ve Sanayi Odası başkanlığı yapmıştı. Hazim Sesli'nin kardeşi Uşak Organize Sanayi Bölgesi Başkan Yardımcısı Mehmet Sesli de geçtiğimiz günlerde tutuklanmıştı. Hayırsever işadamlarına yönelik operasyonlarda fakir öğrencilere burs verme, teravih namazına topluca gitme gibi garip suçlamalar yöneltilmişti.

Uşak'ta işadamlarına yönelik operasyonlara tepki gösteren MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, “Bunlar eğitim, hayır işlerine girenleri korkutmak, toplumu korkutmak, sindirmek amacıyla yapılıyor. Topluma, ‘Bakın, beni desteklemezseniz başınıza bunlar gelir' demek suretiyle tehdit amaçlı bir zihniyet. Seçime giderken Sayın Başbakan'ın ‘beyaz Toros'lar'la toplumu tehdit eden düşüncesinin bir yansıması olarak değerlendiriyorum.” dedi. CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır da işadamlarına yönelik operasyonu ‘kabul edilemez' olarak değerlendirdi. Bayır, “Türk Silahlı Kuvvetleri, yargı kademesi, basın organlarındaki tasfiyeler, yavaş yavaş halka doğru iniyor. Şimdi işadamlarına başladılar bunu yapmayı.” dedi. 102 kişinin öldüğü bombalı terör saldırısından sonra Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, “Elimizde canlı bomba listesi var ama eylem yapana kadar müdahale edemiyorsunuz.” sözleri hatırlatılan Bayır, “Onları ne zaman yakalayacaksın?” diye sordu.

51 YILLIK MALİYECİYİM, BÖYLE BASKI GÖRMEDİM

Eski İzmir Büyükşehir Belediye başkanlarından Burhan Özfatura da operasyona tepki gösterdi. Maliye'nin baskı ve yıldırma aracı olarak kullanıldığını belirten Özfatura, “Bu yaşanan olaylar, hukuk, demokrasi ve insaf ölçüsünü çok aştı. Tam anlamıyla bir yıldırma, zulüm operasyonu, intikam operasyonu yapılıyor. Ben 51 yıldır maliye mensubuyum. Ülke hiçbir döneminde bu kadar keyfi hareket eder hale gelmemişti. Hiçbir döneminde baskı aracı olmamıştı.” dedi.


'HAKİM BUGÜN KENDİNİ TUTUKLADI'

Hazım Sesli'nin Avukatı İlhan Aşkan Twitter hesabından yaptığı paylaşımda 'Hakim bugün kendini tutukladı' ifadelerini kullandı.





<< Önceki Haber Uşak'ın en büyük sanayicisi tutuklandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER