Uşak'ta insanları bunlarla suçlayıp cezaevine yolladılar

Uşak'ta geçtiğimiz salı düzenlenen nefret operasyonunda gözaltına alınan 7 kişiden 4'ü daha cezaevine atıldı.

Uşak'ta insanları bunlarla suçlayıp cezaevine yolladılar

Tutuklamaya sebep olarak ise skandal gerekçeler gösterildi. Emniyetteki sorgu sırasında, gözaltına alınanların eşleri ile birlikte yaptıkları umre bile suçlama konusu oldu. Yine, gözaltına alınanlara fotoğraflar gösterilerek, ‘Uşak valisiyle niçin fotoğraf çektirdikleri', ‘Neden pikniğe gittikleri' gibi sorular yöneltildi.

Zaman Gazetesi'nin haberine göre 3 gün süren sorgulamanın ardından sulh ceza hakimi tarafından verilen tututuklama kararına tepki gösteren Avukat Hakan Duru, savcılığın, dosyaları incelemeden müvekkillerini tutuklama talebiyle mahkemeye sevk ettiğini söyledi.

 Ev ve işyerlerinde yapılan aramada suç unsuru delil teşkil edecek bir şeyin bulunmadığını anlatan Duru, bunun yerine müvekkillerinin aileleri ile birlikte tatil yaptıkları otel fotoğraflarının suçmuş gibi gösterildiğini kaydetti. Duru şöyle devam etti: “Tutuklama gerekçesi olarak, ‘cebir ve şiddet kullanarak anayasal düzeni değiştirmeye çalışmak', ‘silahlı örgüte üye olmak' gibi suçlamalar yöneltildi. Ancak emniyette sorulan onlarca soruda silahın sözü bile geçmedi. Bu insanların evlerinde, işyerlerinde saatlerce arama yapıldı. Silahın ‘s'si bile bulunmadı. Ama silahlı terör örgütü kurmakla suçlandılar.” 

Uşak'ta geçtiğimiz ay yapılan nefret operasyonunda ise 24 kişi gözaltına alınmış, aralarında hayırsever işadamı Hazim Sesli'nin de bulunduğu 5 kişi tutuklanmıştı.
<< Önceki Haber Uşak'ta insanları bunlarla suçlayıp cezaevine yolladılar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER