Üst geçit yapılmasını sağladı, sırada MOBESE ve PTS var

Üst geçit yapılmasını sağladı, sırada MOBESE ve PTS var

Elazığ'da yerel bir radyoda çalışan Kenan Fırat, yaşadığı merkeze bağlı Yazıkonak beldesinde vatandaşlar tarafından kendisine iletilen sıkıntıları gerekli mercilere ileterek vatandaşlara yardımcı oluyor. Özellikle eğitim, sağlık ve ulaşım gibi konularda gelen çok sayıda talebi vatandaşlardan dilekçe toplayarak gerekli kurumlara ileten Fırat'ın masasında birçok konu hakkında resmi kurumlara gönderilmiş yüzden fazla dilekçe bulunuyor.

Sosyal medya üzerinde kurduğu 'Yazıkonak Sevdalıları' adlı grup ve kendine ait sosyal medya hesabından gelen talepleri ve yetkili kurumlara gönderilen dilekçeler ve bu dilekçelere verilen cevapları paylaşan Fırat, yerel bir radyoda çalışmasından dolayı insanların bu talepleri kendisine ilettiğini söyledi.

Medyada çalışan biri olarak insanların taleplerini gerekli mercilere iletmekten ve sonuç almaktan mutlu olduğunu ifade eden Fırat, "Basında çalıştığımızdan dolayı belde halkının hoşgörüsü ve ilgisiyle karşılaşıyoruz. Basında çalıştığımızdan dolayı vatandaşların bazı talepleri, istekleri oluyordu, sıkıntılarını bize iletiyorlardı. Vatandaşlar, sosyal medyada kurduğumuz Yazıkonak Sevdalıları sayfası ve kendime ait sosyal medya hesabından, ya da telefon ile bize bazı isteklerini iletiyorlardı. Gelen bu isteklerle ilk olarak 2014 yılında üst geçit talebini kabul ettirdik. Topladığımız dilekçelerin yetkililere iletilmesinin ardından talebimiz kabul gördü. Elazığ-Bingöl karayolu üzerinde bulunan beldemize üst geçit yapıldı. Beldemizde nüfusun yoğun olduğu mahallelere sağlık ocağı ve okul yapılması, camii cemaatimizin müezzin isteği, MOBESE ve Plaka Tanıma Sistemi (PTS) kurulması gibi taleplerimiz oldu. Okul projemiz kabul gördü, yer tespit çalışması yapılıyor. Aynı şekilde MOBESE ve PTS talebimiz kabul gördü ve yetkililer tarafından kısa sürede beldemizin uygun görülen noktalarına kurulumu yapılacak." dedi.

Vatandaşların günlük oluşan bazı arızalarda da kendisine ulaştığını belirten Fırat, şöyle devam etti: "Bu talepleri de gerekli mercilere ileterek sıkıntıları gidermeye çalışıyoruz. Vatandaşların taleplerinde gerek görüldüğü takdirde dilekçe toplayıp bu dilekçeleri ilgili mercilere aktarıyoruz. Gittiğimiz kurumlarda basın mensubu olarak vatandaşların sorunlarını isteklerini ilettiğimizi söylediğimizde bu durum hoşgörü ile karşılanıyor ve taleplerimiz değerlendiriyor. Bu konuda da yetkililere teşekkür ediyorum. Kurumlara başvurduğumuz taleplerimiz için plan ve proje hazırlayıp bunları yetkililere bu şekilde iletiyoruz. Bu durum talebimizin karşılanması için yetkililere ikna edici bir durum oluyor."
CİHAN
<< Önceki Haber Üst geçit yapılmasını sağladı, sırada MOBESE ve PTS var Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER