Üstün Akmen için tören düzenlendi


Evinde geçirdiği kalp krizi sonucu 72 yaşında hayatını kaybeden ünlü tiyatro eleştirmeni ve gazeteci Üstün Akmen için tören düzenlendi. Çok sayıda sanatçının katıldığı törende, Akmen'in tiyatroya ve kültüre kazandırdığı değerler dile getirildi.

Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'ndeki tören saygı duruşuyla başladı. Törende konuşan kızı Yöntem Akmen, babasının, kendi hayatında önemli bir yerinin ve yetişmesinde emeğinin olduğunu söyledi. Eşi Şaylan Akmen ise Üstün Akmen ile nasıl tanıştığını ve hayatına etkisini anlattı.

Törende konuşan Uluslararası Tiyatro Eleştirmenleri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ragıp Ertuğrul da Akmen'in kültür ve sanat alanındaki çalışmaları süresince yerel ve ulusal kültür platformlarının öncüsü ve destekçisi olduğunu vurguladı.

Evrensel Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat ise Akmen'in kültüre ve sanatta yönelik saldırılar karşısında dimdik durduğunu söyledi. Polat, Akmen'in eski Kültür Bakanı Ömer Çelik'in hakkında açtığı 3 dava ile son yolculuğuna çıktığını dile getirdi.

Törene katılan oyucu ve tiyatrocu Kerem Alışık ise "Çok değerli ve kıymetli bir tiyatro insanını kaybettik. Abimizi, hocamız değerli dostumuz, seçici kurul başkanımız kaybettik." dedi.

Konuşmalardan sonra sahneden alınan Üstün Akmen'in tabutu omuzlanarak cenaze aracına konuldu. Akmen'iın cenazesi Teşvikiye Camii'nde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

1943'te İstanbul'da doğan Akmen önceki gün geçirdiği kalp krizi sonucu Gümüşsuyu'ndaki evinde hayatını kaybetmişti. Akmen en son Evrensel gazetesinde köşe yazarlığı yapıyordu.
CİHAN
<< Önceki Haber Üstün Akmen için tören düzenlendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER