'Usulsüz kredi' soruşturmasında şüpheli Müdür Ceren ifadeye çağrılmamış


Manisa'da geçen aylarda, öğrencilere burs veren dernek, sivil toplum kuruluşları, okuma salonları ve esnaflara yönelik polis baskınları sırasında, bu yerlere terör örgütü iftirası atan ve büyük tepkisini çeken İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren hakkında, "usulsüz kredi" iddiasıyla soruşturma yürütüldüğü ortaya çıktı. Savcılık ile emniyet arasındaki yazışmalara göre soruşturmanın şüphelilerinden Ceren'in, henüz ifadeye çağrılmadığı öğrenildi. MHP Manisa Milletvekili Zeynel Balkız, böyle bir soruşturma yürütüldüğünü kamuoyunun bilmesi gerektiğini kaydetti. İşyerine, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin de katılımıyla baskın düzenlenen Manisa Sanayici ve İşadamları Derneği (MASİAD) eski Başkanı Ömer Yerkazanoğlu ise Ceren'in bir an önce yargılanması gerektiğini söyledi.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 12 yıl başdanışmanlığını yapan Ahmet Sever'le, kendisine tehdit telefonu açtığı iddiasıyla davalık olan Tayfur Erdal Ceren hakkında, usulsüz kredi iddiasıyla soruşturma yürütüldüğü ortaya çıktı. Soruşturulan iddiaların, yazışmalara nitelikli zimmet suçunun işlenmesine aracılık etme, olayın ortaya çıkmaması için görevini kötüye kullanıp irtikap suçunu işlediği şikayetiyle girdiği belirtildi. Yeğenlerinin şikayeti üzerine İl Emniyet Müdürü Ceren ve bir bankanın şube müdürü olan kardeşi İsmail Bora Ceren hakkında, Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma açılıyor. 1 Temmuz 2015 tarihinde ifade veren kardeş Ceren, sorgulama tutanağına göre, "Şikayetçi benim yeğenimdir. Şikayetin konusu, Rişvanoğlu firmasına usulsüz kredi tahsis ettiğimdir fakat bu husus doğru değildir. Dosyada ismi geçen Tayfur Erdal Ceren benim kardeşim olur. Bu olayla onun ilgisi, hemşehrimiz olan Özgür Rişvanoğlu'nu benimle tanıştırmasından ibarettir. Hakkımda takipsizlik kararı verilmesini istiyorum." dedi.

Cumhuriyet Savcısı Bilgin Bakır imzasıyla Emniyet Genel Müdürlüğü'ne gönderilen yazıda ise, "Manisa Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren şüpheli konumunda bulunmakta olup henüz ifadesi alınmamıştır." denildi. Ceren kardeşler, şikayetçi yeğen Fahrettin Cem Ceren ile ilgili psikiyatri raporu olduğunu ve kısıtlanarak vesayet altına alındığını belirtiyor, bu sebeple şikayetin dikkate alınmaması gerektiğini öne sürüyor.

MHP Milletvekili Balkız, yaptığı açıklamada, "Bununla ilgili bir şey söylemek için erken. Neden? Çünkü Manisa İl Emniyet Müdürü Tayfun Erdal Ceren hakkında bir soruşturma açıldığıyla ilgili bir haber var. Bilgimiz bu kadar. Buradan yola çıkıp bir şey üretmeye çalışmak için şu anda erken ama insanlar da Manisa İl Emniyet Müdürü Ceren hakkında böyle bir soruşturmanın olduğunu bilmeliler. Kamuoyu da bunun bilgisine sahip olsun. Bunu söylememiz lazım, çünkü Anayasa'nın masumiyet karinesi gereğince bunu dikkate almamız gerekiyor." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber 'Usulsüz kredi' soruşturmasında şüpheli Müdür Ceren... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER