UÜ Rektör Yardımcısı Yüce: Türkiye'nin en önemli sorunu uluslararası ilişkiler

UÜ Rektör Yardımcısı Yüce: Türkiye'nin en önemli sorunu uluslararası ilişkiler

Bursa'da düzenlenen 'VII. Uluslararası İlişkiler Konferansı'nda konuşan Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yüce, "Bir ekonomist olarak şu anda Türkiye'nin en önemli sorununun ekonomi değil, uluslararası ilişkilerden kaynaklanan sorunlar olduğunu düşünüyorum." dedi.

Bursa Uludağ Üniversitesi (UÜ) Uluslararası İlişkiler Bölümü'nün düzenlediği VII. Uluslararası İlişkiler Konferansı başladı. Başbakanlık Dış İlişkiler Başkanlığının da destek verdiği konferans, Mete Cengiz Kültür Merkezi'nde 120 yerli ve yabancı uzmanın katılımıyla gerçekleştiriliyor. Konuşmacılar, hazırladıkları 'Uluslararası Sistemde Yeni Düzen Arayışları' başlıkları sunumlarıyla uluslararası ilişkilerin güncel konularını tartışıp yeni bakış açılarını ele alacak.

TÜRKİYE'NİN BÖLGEDEKİ KONUMU YENİDEN ÖN PLANA ÇIKTI

İki gün sürecek ve Türkiye'deki etkin stratejik araştırma merkezlerinin paneller düzenleyerek katıldığı uluslararası konferansın açılış töreninde konuşan İİBF Uluslararası İlişkiler Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Tayyar Arı, "Dünya üzerinde askeri güce dayalı egemen devlet anlayışının kendini yeniden empoze etme çabası içerisinde olduğunu görüyoruz. Dolayısıyla böyle bir yapıda hukukun, adaletin, barışın ve sivil toplumun öne çıktığı bir yeni düzen arayışının ne kadar mümkün olduğu hepimizin bu konferansta sorgulaması gereken önemli bir soru olacak. Bundan sonra da bilim çevrelerini oldukça meşgul edecek temel bir sorun gibi önümüzde duruyor. Yeni konjonktürel durumun Türkiye'nin bölgedeki konumunu yeniden ön plana çıkardığını görüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yüce ise dünyanın yeni bir buhran döneminde olduğunu vurguladı. Mezhepsel, dini ve terörist çatışmaların her tarafa sıçradığına işaret eden Yüce, "Şu anda gördüğümüz üzere mevcut yönetim ve kurallar ile bu sorunların çözülmesi mümkün görünmüyor. Ancak sorun gitgide büyüyor. Türkiye açısından baktığımızda da sorunların kapımıza dayandığını, hatta içimize girdiğini görüyoruz. Bir ekonomist olarak şu anda Türkiye'nin en önemli sorununun ekonomi değil, uluslararası ilişkilerden kaynaklanan sorunlar olduğunu düşünüyorum. Bu sorunları çözmek tek taraflı olmaz. Birbirine zıt görünen çok sayıda olgu ile karşı karşıyayız. Diğerlerinde olduğu gibi bu sorunları da çözmenin tek yolu bilimsel açıdan bakarak çözüm önerileri üretmektir." şeklinde konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber UÜ Rektör Yardımcısı Yüce: Türkiye'nin en önemli... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER