Uyuşturucuda yeni tehlike: Scanc


Türkiye'de nadir bulunan "scanc" adlı uyuşturucu maddeyi İzmir'de imal edip piyasaya sürdüğü tespit edilen şahıslara yönelik operasyon düzenlendi.

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu ticareti yapan ve sokak satıcılarına uyuşturucu sağlayan şahıs veya organizasyonlara yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Güzelbahçe ilçesinde N.A. (51) ve S.S.B. (52) isimli şahısların, ikametinde scanc olarak bilinen uyuşturucu madde üretip sattığı yönünde bilgilere ulaşan ekipler harekete geçti. Adrese düzenlenen operasyonda, toplam 10 kilo 760 gr. scanc uyuşturucu madde ve 58 kök scanc bitkisi ele geçirildi. Gözaltına alınan S.S.B., savcılık tarafından serbest bırakıldı. N.A. ise uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama suçlamasıyla çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

KENEVİRDEN DAHA ETKİLİ

Türkiye'de yeni piyasaya sürülen ve nadir bulunan scanc isimli bitki, uyuşturucu madde imalinde kullanılıyor. Avrupa'da ve ABD'de yaygın olarak kullanılan bir esrar türü. Esrarın etkin maddesi olan THC seviyesinin, scanc maddesinde kenevir bitkisine göre iki üç kat daha fazla olduğu biliniyor.tehlike-Scanc-1907136.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Uyuşturucuda yeni tehlike: Scanc Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER