VakıfBank, Dinamo Kazan'ı İstanbul'da ağırlıyor


İSTANBUL (CİHAN)- Tarihinde iki Avrupa şampiyonlar ligi şampiyonluğu bulunan VakıfBank, Şampiyonlar Ligi 12'li play-off turu rövanş maçında Rusya'nın Dinamo Kazan ekibini İstanbul'da ağırlıyor. Rusya'daki ilk maçı 3-2 kazanan sarı siyahlılar, yarın saat 19.30'da Burhan Felek Spor Salonu'nda oynanacak mücadeleden de galip ayrılması durumunda 6'lı play-off turuna yükselecek.

CEV Avrupa Şampiyonlar Ligi tarihinin en başarılı Türk takımı olan VakıfBank, Şampiyonlar Ligi 12'li play-off ikinci maçında son şampiyon Dinamo Kazan'ı konuk ediyor. E Grubu'nu beş galibiyet ve bir mağlubiyetle lider tamamlayan sarı siyahlılar, geçtiğimiz hafta oynanan 12'li play-off turu ilk maçında rakibini 3-2 mağlup ederek, İstanbul'daki maç öncesi avantaj elde etmişti.

Rusya'da büyük çekişmeye sahne olan maçta VakıfBank, ilk seti 24-26 geride tamamlamış, sonraki setleri 25-21 ve 25-20 önde tamamlayarak 2-1 öne geçmişti. Karşılaşmada dördüncü set 27-25 Dinamo Kazan üstünlüğüyle tamamlanırken tie-break setini 15-7 kazanan VakıfBank mücadeleden 3-2 galip ayrılmayı başarmıştı.

VakıfBank bu turu geçmesi halinde Şampiyonlar Ligi 6'lı play off turunda Fenerbahçe Grundig – Dresdner SC eşleşmesinin galibiyle mücadele edecek.

GİOVANNİ GUİDETTİ: SEZONUN İLK FİNALİNDE SEYİRCİMİZİN DESTEĞİNE İHTİYACIMIZ VAR

Karşılaşma öncesi değerlendirmelerde bulunan VakıfBank Başantrenörü Giovanni Guidetti, yaptığı açıklamada, "Bu maçı sezonun ilk finali olarak değerlendiriyoruz. Kaybeden taraf için serüven sona erecek. Dinamo Kazan, oldukça güçlü bir rakip. İlk maçta da gördüğümüz gibi blok, defans ve hücumda çok iyi oyunculara sahip bir takım. Turu geçmek için İstanbul'da yine kazanmak zorundayız. Bu önemli maçta taraftarımızın desteğine çok ihtiyacımız var çünkü tribünleri dolu ve coşkulu görmek bize her zaman güç veriyor." diye konuştu.

VakıfBank'ın başarılı pasörü Naz Aydemir Akyol ise yaptığı açıklamada, "İlk maçtaki 3-2'lik galibiyet bize küçük de olsa bir avantaj sağladı. Ancak kendi evimizde de galip gelmek zorundayız. Bunun için de en az Rusya'daki kadar savaşmalı ve iyi bir performans göstermeliyiz. Dinamo Kazan karşısında yeni bir galibiyetle bir üst tura yükselmek için elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Umarım her zaman olduğu gibi bu maçta da İstanbul'da güzel bir voleybol atmosferi yaşanır ve sonunda gülen taraf biz oluruz." dedi.
CİHAN
<< Önceki Haber VakıfBank, Dinamo Kazan'ı İstanbul'da ağırlıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER