Vali Barut, Et ve Süt Kurumuna seslendi

Vali Barut, Et ve Süt Kurumuna seslendi

Sivas Valisi Alim Barut, Et ve Süt Entegre tesislerini devralmakta kararsız kaldığı iddia edilen Et ve Süt Kurumuna çağrıda bulunarak, "Et ve Süt Entegre tesislerine 20 milyon civarında para harcandı. Sivas buna layıktı da bu para harcandı ama burada kalmaması lazım. Et ve Süt Kurumunun da Sivas'ın bu heyecanına ortak olması ve fedakârlık yapması gerekir" dedi.

2013 yılında yapımına başlanan Et ve Süt Entegre tesislerinin yapımında sona gelindi. 20 milyon lira harcanan tesislerin kapıları çiftçilere ve köy muhtarlarına açıldı. Et ve Süt Entegre Tesislerinin kırsalda yaşayan vatandaşlara, hayvancılıkla uğraşan çiftçilere ve köy muhtarlarına yerinde tanıtılması amacıyla düzenlenen programa ilçelerden yoğun bir katılım gerçekleşti. Program tesislerle ilgili sinevizyon gösterimi ile başladı.

İKTİDAR VE MUHALEFET BİRLİKTELİĞİ

Vali Alim Barut, burada yaptığı konuşmada, Sivas'ın hayvancılık potansiyeli doğrultusunda vatandaşların isteği ile somutlaşmış bir proje olduğunu belirterek, "Yatırımın ilk başlamasından bugüne İl Genel Meclisinde iktidarından muhalefetine oy birliği ile karar verildi. Burada her partiden ve yöreden İl Genel Meclis üyeleri ve muhtarlar var. Demek ki Sivas birlik ve berberlik yönünden örnek oluyor. İktidar ve muhalefet milletvekillerinin de bugüne kadar hep desteğini gördük" dedi.

'ET VE SÜT KURUMUNUN DA SİVAS'IN BU HEYECANINA ORTAK OLMALI'

Et ve Süt Entegre tesislerine 20 milyon civarında para harcandığını anlatan Barut, "Sivas buna layıktı da bu para harcandı ama burada kalmaması lazım. İşletmesinde de aynı birlik ve beraberliği sürdürmemiz lazım. Et ve süt Kurumunun da Sivas'ın bu heyecanına ortak olması ve fedakârlık yapması gerekir. Onun içinde buradan bu çağrıyı yapıyorum. Bu çağrımıza kulak vermesini temenni ediyorum" diye konuştu.

Özel İdare Genel Sekreteri Salih Ayhan da, 2 yıllık bir süreçten buraya gelmek kolay olmadığını kaydederek, şöyle devam etti: "Özel İdare olarak yol, su ve kanalizasyon yerine ama o asli görevlerini ihmal etmeden Sivas'a prestij katacak ve sektörleri canlandıracak yatırımların yapılmasına yönelmemiz lazım. Et ve Süt Entegre tesisi de bunlardan biri. Sivas tarım ve hayvancılığına çok ciddi manada katkı sağlayacak. Bizim için gurur tablosu. Vatandaşın ciddi baskısı bazı hizmetleri beraberinde getiriyor. Sivas'ın bütün köylerine ve çiftçisine hizmet edecek bu tesis, hayvancılığın daha da gelişmesine yardımcı olacak."

Ticaret Borsası Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu ile Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ da konuşmalarında, Et ve Süt Entegre tesisinin Tarım ve Hayvancılık şehri olan Sivas'a çok gerekli olduğunu ve çiftçilere büyük katkısı olacağına inandıklarını söylediler.

Konuşmaların ardından 150 bin metre kare alana yapılan tesis, çiftçilere ve muhtarlara gezdirilerek bilgi verildi. Günlük 350 büyük baş, 500 adet ise küçükbaş hayvan kesiminin yapılacağı belirtilen tesiste hayvan kesiminin yanı sıra günlük 200 ton da süt işleme kapasitesinin bulunduğu kaydedildi.

Programa, İlçe Kaymakamları, İl Genel Meclis üyeleri, köy muhtarları ve çiftçiler katıldı. CİHAN
<< Önceki Haber Vali Barut, Et ve Süt Kurumuna seslendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER