Vali Büyük esnafı dinledi: Sorunları çözmek için işbirliği ve uyum önemli


ADANA (CİHAN)- Adana Valisi Mustafa Büyük, kendisinin esnaf çocuğu olduğunu hatırlatarak, onların sıkıntılarını çözmek için gerekli kararlılığı göstermeye daima hazır olduklarını söyledi. Büyük, "Bu şehri, huzur içerisinde işbirliği ve dayanışma içerisinde, birbirimize karşı sevgi ve saygı içerisinde hep beraberce yönetmek zorundayız. Sıkıntıların ve şikâyetlerin giderilmesinde, geniş bir işbirliği ve uyum ortamı oluşturarak netice alma yoluna gitmeliyiz." dedi.

Vali Büyük, Adana Gıda Toptancıları Sitesi (ATİKOP) esnafını ziyaret etti. ATİKOP Başkanı Kazım Bozan, yönetim kurulu üyeleri ve iş yeri sahiplerince karşılanan Büyük, site yönetim binasında esnafla sohbet etti ve sorunlarını dinledi. Büyük, kendisine iletilen talep ve beklentilerin ardından yaptığı açıklamada, "Ben de bir esnaf çocuğuyum. Dolayısıyla sizlerin duygularınızı çok yakından bilirim. Esnafımızın, ülkemiz ekonomisi ve toplumsal barış açısından üstlendikleri görev elbetteki çok önemli. Bizler, siz değerli esnafımızın yaşadıkları sıkıntıları çözümlemek için gerekli kararlılığı göstermeye daima hazırız." diye konuştu.

Esnafın yaşadığı sıkıntıların çözümlenmesi için bizzat esnafa da önemli görevler düştüğünü ifade eden Vali Büyük, şöyle konuştu: "Bu görevlerden en önemlisi kooperatifleşme, şirketleşme ve dernekleşme çalışmalarının en iyi şekilde yerine getirilerek, bu tür organizasyonların yeni yatırımlara, tüketicinin dikkatini çekmeye ve alış verişe dönüştürülmesi. Esnafımız birleşerek, işbirliği içinde olarak, gelişen teknolojiyi de kullanarak, tüketiciye çok daha hızlı ulaşabilmenin yollarını aramalı. Esnafımız bir yandan yaşadıkları sorunların çözümü için çaba sarf ederken, diğer yandan da camia olarak hem kendileri hem de tüketiciler lehine yeni hedefler koymalı ve yeni ufuklar belirlemeli. Böylece dile getirilen sıkıntılar, önemli oranda çözümlenebilir."

Büyük, yerel esnafın korunmasının önemli olduğunu vurgulayarak; eğitimden sağlığa, trafikten tarıma, güvenlikten ticari yaşama kadar çok geniş bir yelpazede, daha verimli sonuçlar elde edilebilmesi ve sorunların çözümü noktasında toplumun tüm kesimleri ile işbirliği içerisinde olmanın önemine değindi. Büyük, şunları kaydetti: "Ekonominin gelişmesi ve kazancın paylaşılması, yerel esnafımızın korunması açısından büyük önem taşıyor. Bu şehri, huzur içerisinde işbirliği ve dayanışma içerisinde, birbirimize karşı sevgi ve saygı içerisinde hep beraberce yönetmek zorundayız. Sıkıntıların ve şikâyetlerin giderilmesinde, geniş bir işbirliği ve uyum ortamı oluşturarak, netice alma yoluna gitmeliyiz. Bu doğrultuda kamu kurum ve kuruluşlardan belediyelere, sivil toplum kuruluşlarından esnaf derneklerine kadar geniş bir yelpazede ortak kararlar alabilirsek, sıkıntıları çözümlememiz o kadar hızlı ve kolay olur."

CİHAN
<< Önceki Haber Vali Büyük esnafı dinledi: Sorunları çözmek için... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER