Vali, komutan ve müdürü büyük altınla ödüllendirdi


Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Suriyeli mültecilerle ilgili başarılı çalışmalarından ötürü İl Jandarma Komutanı Albay Kamuran Ersan ve İl Emniyet Müdürü Adnan Armağan Erdoğan'ı birer tam altınla ödüllendirdi.

Avrupa ülkelerinin sınırları kendilerine açtığı haberi üzerine Eylül ayı içerisinde 10 binden fazla Suriyeli sığınmacı kara yoluyla Türkiye'nin Yunanistan ve Bulgaristan'a komşu ili Edirne'ye geldi. Akın akın gelen binlerce sığınmacı şehrin girişinde jandarma ve polis ekipleri tarafından durduruldu. Binlerce sığınmacının Edirne'ye gelmesi üzerine Yunanistan ve Bulgaristan alarma geçti. Yunanistan mültecilerin ülkesine girişini engellemek için bir kolorduyu görevlendirirken Bulgaristan ise Türkiye sınırına bin kişilik takviye kuvvet görevlendirdi.

Bu arada Edirne'ye gelen sığınmacıların önemli bir bölümü güvenlik güçleri tarafından ikna edilerek geri gönderildi. Ancak 3 binden fazla sığınmacı ise 10 gün Edirne'nin farklı bölgelerinde bekleyişlerini sürdürdü. Sınıra yürümek isteyen sığınmacılarla polis ve jandarma zaman zaman karşı karşıya geldi.

Yapılan tüm girişimlere rağmen sığınmacıların sınırı yürümelerine izin verilmedi.
10 binin üzerindeki sığınmacının herhangi bir olumsuzluk yaşanmadan ikna edilerek Kurban Bayramı'nın ilk gününde Edirne'den gönderildi. Suriyelilerin Edirne'de bulundukları sırada başarılı performans gösteren jandarma ve polisler Edirne Valisi Dursun Ali Şahin tarafından ödüllendirdi.

Bu kapsamda Vali Şahin İl Jandarma Komutanı Albay Kamuran Ersan ile İl Emniyet Müdürü Adnan Armağan Erdoğan'ı birer tam altın ve başarı belgesi ile ödüllendirdi.
Vali Şahin yaptığı açıklamada, "Bu güzel şehirde göreve başladığım ilk günlerde başarıyı ödüllendireceğimi söylemiştim. Bu güne kadar da bu sözümü tuttuğuma inanıyorum." dedi.

Şahin, "Edirne'nin bir sınır ili olmasına rağmen, Türkiye'nin en huzurlu illerinden bir olması, asayiş olaylarının düşük olması ve geçtiğimiz aylarda şehrimize gelen Suriyeli sığınmacılar konusunda 10 gün boyunca sabırla ve insanüstü bir gayretle çalışan emniyet ve jandarma teşkilatımıza teşekkür ediyorum. Tabi burada görev yapan tüm arkadaşlarımızı tek tek ödüllendirmemiz mümkün değil. Onların nezdinde Emniyet Müdürümüzü ve Jandarma Komutanımızı tebrik ediyorum." diye konuştu.
komutan-ve-muduru-buyuk-altinla-odullendirdi-1939060.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Vali, komutan ve müdürü büyük altınla ödüllendirdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER