Vali Şahin: Barınağa bir de hayvan oteli yapılırsa dünyaya örnek bir yer olur


4 Ekim'de kutlanan 'Hayvanlar Günü' kapsamında Samsun Büyükşehir Belediyesi 'Sahipsiz Sokak Hayvanları Doğal Yaşam Alanı'nda hayvan hakları savunucuları ve öğrencilere yönelik bilgilendirme gezisi düzenlendi.

Samsun Valisi İbrahim Şahin, AK Parti Samsun Milletvekili Çiğdem Karaarslan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın katılımlarıyla yapılan etkinlikte Karadeniz'in en büyük doğal yaşam alanı olan tesisler tanıtılarak burada geçici olarak barındırılarak modern klinik ortamında tedavi edilen, kısırlaştırılan ve bakımı yapılan hayvanlara sağlanan olanaklar katılımcılara gösterildi. İçerisinde tedavi merkezlerinden mezarlığa kadar sokakta yaşayan kedi ve köpeklerin her türlü ihtiyaçları düşünülerek yapılmış olan tesise hayran kaldığını belirten Vali İbrahim Şahin, şunları kaydetti: "Buraya getirilen hayvanların tedavileri yapılıyor, kısırlaştırılıyor ve tekrar doğal ortamlarına bırakılıyor. Çok geniş bir alandan bahsediyoruz hatta mezarlıkları, hayvan parkı bile var. Bilmiyorum ben daha önce hiçbir yerde rastlamadım belki de ilk olarak burada yapılmış olabilir. Evinde hayvan besleyen birisi olarak hayvan sahiplerinin şehir dışına çıktıklarında ya da tatile çıktıklarında hayvanlarını koyabilecekleri otel tarzı bir yer burada yapılabilir mi diye düşünüyorum. Eğer hayvan bırakma merkezi de yapılırsa herhalde burası sadece Türkiye'de değil dünyada da bu tesis bir ilk ve örnek olur. Tabiki birçok yerde özel olarak yapılmış parasıyla hayvanınıza baktırabileceğiniz bu tarz yerler var ama belediye tarafından yapılmış ilk yer burası olur."

Orman Bakanlığı tarafından tahisis edilen bölgede içerisinde misafirhanesinden ameliyatların yapılabildiği merkezin yer aldığı sokak hayvanları barınağının Samsun'a yakışır bir şekilde dizayn ettiklerini vurgulayan Yusuf Ziya Yılmaz, şu ifadeleri kullandı: "Sokak hayvanlarının sokaktaki mağduriyetlerini gidermek, insan ile sokak hayvanlarının ilişkisini arttırmaya dönük olarak yapmış olduğumuz modern barınağımızda sizlerle beraberiz. Şu an barınağımızda 300 köpek, 100 tane de kedi olmak üzere 400 civarında sokak hayvanları var. Bu hayvanlar burada 4 tanesi veteriner diğerleri de yardımcı olmak üzere 19 personel tarafından her türlü ihtiyaçları karşılanıyor. 150 dönümlük bir alan içerisine kurduğumuz barınağımız ben iddia ediyorum Türkiye'nin en modern sokak hayvanları barınma ve rehabilitasyon merkezi olduğunu gururla söylüyorum."

KEDİLER VALİ'NİN ETRAFINI SARDI

Kedi ve köpeklerin bulundukları alanları gezen protokol üyeleri ve katılımcılara kedi ve köpeklerin yakınlık göstermesi ilginç görüntülerin oluşmasına neden oldu. Gezi sırasında röportaj yapan Vali Şahin ve Yılmaz'ın etrafını saran kediler basın mensuplarına adeta poz verdi.
CİHAN
<< Önceki Haber Vali Şahin: Barınağa bir de hayvan oteli yapılırsa... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER