Van'da 15 Şubat yürüyüşü


VAN (CİHAN)- İmralı Cezaevi'nde ömür boyu hapse mahkum edilen Abdullah Öcalan'ın 15 Şubat 1999 tarihinde Türkiye'ye getirilişinin 16. yıl dönümü dolayısıyla Van'da yürüyüş düzenlendi. Yürüyüşe katılan kalabalık, okunan basın açıklamasından sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van il örgütleri Abdullah Öcalan'ın Türkiye'ye getirilişinin 16. yıl yıldönümü olan 15 Şubat'ı protesto etmek amacıyla Cumhuriyet Caddesi'nde bir yürüyüş ve basın açıklaması düzenledi. Polisin yoğun güvenlik önlemleri aldığı açıklamaya HDP Van Milletvekili Özdal Üçer, HDP Van İl Eş Başkanları Veysi Dilekçi, Derya Hayva, DBP Van İl Eş Başkanı Hamiyet Şahin, ilçe belediye eş başkanları, Barış Anneleri Meclisi aktivistleri ve STÖ temsilcileri katıldı. Polisin yürüyüşe izin vermemesi üzerine kalabalık, oturma eylemi yaparak yolu trafiğe kapattı. Ardından polislerle görüşen HDP Van Milletvekili Özdal Üçer, polislerin geri çekilmesini sağladı. Bunun üzerine kalabalığa parti otobüsünün üzerinden HDP Van İl Eş Başkanı Derya Hayva hitap etti.

Hayva, "Uluslar arası komplonun 16. yıl dönümünde komployu bir kez daha lanetliyoruz." dedi. 16 yıldır her 15 Şubat'ı kara gün olarak protesto ettiklerini belirten Hayva, "Bundan 16 yıl önce Sayın Abdullah Öcalan uluslararası bir komployla, uluslararası hukuka aykırı bir biçimde, korsanvari yöntemlerle Türkiye'ye getirildi. Bu yüzden halkımız 16 yıldır her 15 Şubat'ı kara gün olarak protesto ediyor. Komployu gerçekleştirenlerin amacı Sayın Öcalan şahsında Kürt özgürlük hareketini tasfiye etmek ve Türkiye halkları arasında uzun yıllara yayılacak bir boğazlaşmayı başlatmaktı. Ancak Sayın Öcalan, 1993'te başlattığı çözüm ve diyalog arayışlarını İmralı'da yeni bir hamleyle barış sürecine çevirerek egemen güçlerin kirli hesaplarını bozdu. Başlatılan yeni süreçle hesapları bozulan egemen güçler Sayın Öcalan üzerinde uzun yıllardır tecrit ve izolasyon politikasını başlattı." diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından kalabalık sloganlar eşliğinde dağıldı. CİHAN
<< Önceki Haber Van'da 15 Şubat yürüyüşü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER