Van'da bulunan Kobanili ailelere bal dağıtıldı


Van Büyükşehir Belediyesi'nin yıl içerisinde başlattığı 'Arıcılığı Geliştirme Projesi' kapsamında elde edilen ilk hasat Van'da bulunan Kobanili ailelere dağıtıldı.

Van Büyükşehir Belediyesi, Van'ın Gevaş ilçesi Daldere (Qarqar) bölgesinde yaklaşık 6 ay önce Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Hatice Çoban ve Bekir Kaya tarafından başlatılan 'Arıcılığı Geliştirme Projesi'nin ilk hasadı alındı. Daldere bölgesinden alınan ballar Kobanili ailelerin yaşadığı konteynır kente götürülerek burada ailelere verildi.

Aileleri ziyaret ederek, bir süre görüşen Eş Başkan Çoban, daha sonra bir kavanoz bal açarak konteynır kentteki tüm çocuklara tadımlık bal yedirdi. Çoban, "Sezon başında başlattığımız bu projenin ilk gününde elde edeceğimiz ilk hasadı Kobanili ailelere göndereceğimizi söylemiştik. Elde ettiğimiz tüm ürünü bugün ailelerimize dağıttık. İnşallah bu projeyi daha da geliştirerek gelecek yıl halkımızla bu ürünleri paylaşırız." dedi.

Belediyelerin yaptıkları hizmetleri hala ulaştırabildikleri oranda başarılı olabileceklerinin altını çizen Çoban, "Bizler halkı üretime teşvik edici, halkçı bir belediyecilik yapıyoruz. İnsanlarımızı birçok alanda hem üretime sevk ediyoruz hem de gençlerimiz, kadınlarımız ve insanlarımız bir meslek ediniyorlar. İlk ürünümüzü tadan çocuklar oldu. Umarım elde edeceğimiz ürünlerin tamamını halkımızla paylaşma durumuna ulaşabiliriz. Emeği geçen tüm arkadaşlarımızın emeğine sağlık." şeklinde konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber Van'da bulunan Kobanili ailelere bal dağıtıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER