Van'da kar yağışı yeniden başladı, bazı yerlerde okullar tatil


Van'da geceden itibaren yeniden başlayan kar yağışı şehir merkezinde güzel manzaraların ortaya çıkmasına neden oldu. Van'ın merkez ilçeleri Edremit, İpekyolu ve Tuşba ilçelerinde okullar bugün tatil edilirken, yoğun kar yağışı nedeniyle 990 yerleşim biriminin yolu kapandı.

Vanlılar güne kar yağışı ile uyanırken, il merkezi beyaza büründü. Karla birlikte gelen zorlukların yanı sıra kış aylarının güzel görüntüleri de bir bir ortaya çıktı. Park ve bahçelerde doyumsuz kış manzaraları oluşurken, vatandaşları ev ve iş yerlerinin önünü temizleme başladı.

Beyaz örtü altında birçok arabanın kaybolduğu Van'da, kimi vatandaşlar kar yağışına aldırmadan günlük hayatına devam etti. Sabahın ilk saatlerinde Büyükşehir Belediyesi'ne ait kar küreme çalışanları kaldırımlarda bulunan karları temizlerken, kimi vatandaş da kendi imkânlarıyla dükkânlarının önünü açmaya çalışıyor. Dün geceden bu yana etkili olan kar yağışının kalınlığı 30 santimetreyi geçtiği görülüyor.

Meteoroloji'den alınan bilgiye göre, yarın ve pazar günü havanın parçalı bulutlu olacağı, pazartesi günü kar yağışının tekrar başlanacağı bildirildi.

Bu arada, Van'ın merkez ilçeleri Edremit, İpekyolu ve Tuşba ilçelerinde okullar bugün tatil edilirken, yoğun kar yağışı nedeniyle 990 yerleşim biriminin yolu da ulaşıma kapandı.
CİHAN
<< Önceki Haber Van'da kar yağışı yeniden başladı, bazı yerlerde... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER