Van'daki sanayici ve tüccarlar, sınır kapılarının açılmasını istiyor

Van'daki sanayici ve tüccarlar, sınır kapılarının açılmasını istiyor

Van ve Hakkari'de kaçırılan gümrük memurlarının serbest bırakılmasına rağmen sınır kapılarının açılmamasına bir tepki de Van'daki sanayici ve tüccarlardan geldi. Van'ın ekonomik anlamda en önemli argümanı olan Kapıköy Gümrük Kapısı'nın bir an önce açılması gerektiğinin altını çizen Van Akil Tacirler Kurulu üyesi sanayici ve tüccarlar, "Esnaf ve tüccarımız kan ağlıyor. Kent ekonomisi durma noktasında." dedi.

Hakkari'nin Çukurca ilçesine bağlı Üzümlü Gümrük Kapısı'nda görevli 10 memur 10 Ağustos'ta, Van'ın Saray ilçesindeki Kapıköy Sınır Kapısı'nda görevli 10 memur da 21 Ağustos günü PKK'lı teröristler tarafından kaçırılmıştı. Hakkari ve Van'da kaçırılan toplam 20 gümrük muhafaza memuru 8 Eylül'de serbest bırakılınca Türkiye'ye dönmüştü. Memurların serbest bırakılmasına rağmen kapıların halen açılmamasına bir tepki de Van Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) üyelerinden oluşan Van Akil Tacirler Kurulu'ndan geldi. Olağan toplantısını Van TSO'da gerçekleştiren Van Akil Tacirler Kurulu, Van'ın ekonomik anlamda en önemli argümanı olan Kapıköy Gümrük Kapısı'nın bir an önce açılması gerektiğinin altını çizdi.

Van Akil Tacirler Kurulu, Van ekonomisi için çok önemli olan Kapıköy Gümrük Kapısı'nın Van'ın ekonomik kalkınmasında çok önemli bir yer tuttuğunu belirterek şu açıklamayı yaptı: "Van Kapıköy Gümrük Kapısının Van ekonomisi için çok önemli olduğunu, kapalı olduğu 2 ayda daha iyi anlamış olduk. Kapıköy Gümrük Kapısının kapanması ile birlikte şehirde ekonomik canlılık sona ermiş, birçok tüccar ve esnafımız günü siftah yapmadan bitirmektedir. Turizm sektörü başta olmak üzere kentteki birçok iş kolu can çekişmektedir. Bu nedenle Kapıköy Gümrük Kapısı amasız ve şartsız bir an önce açılmalıdır. Aksi takdirde Van kenti daha fazla bu kadar ağır bir ekonomik yükü kaldıramaz. Esnaf ve tüccarımız kan ağlıyor. Kent ekonomisi durma noktasındadır."

CİHAN
<< Önceki Haber Van'daki sanayici ve tüccarlar, sınır kapılarının... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER