Van'ın en başarılı özel okulu Özel Serhat Eğitim Kurumları seçildi

Van'ın en başarılı özel okulu Özel Serhat Eğitim Kurumları seçildi

Özel Serhat Eğitim Kurumları, Van'da yayın yapan bir derginin düzenlediği 'Van'ın Enleri' yarışmasında en yüksek oyu alarak eğitim kategorisinde birinci seçildi. Van'ın en başarılı özel eğitim kurumu seçilen Özel Serhat Eğitim Kurumları Genel Müdürü Raşit Karakaya, Van'da 26 yıldır verdikleri eğitimle birçok alanda başarı elde ettiklerini söyledi.

Van'da yayın yapan Van Ekonomist Dergisi tarafından organize edilen 'Van'ın Enleri' ödül töreni gerçekleştirildi. 2015 yılında ekonomi alanında 16 dalda 160 aday arasından Van'ın en başarılı isimleri seçildi. Adaylar www.vaninenleri.com adresinden kullanılan oylarla kamuoyu yoklaması sonucunda belirlendi. Ödüller, Yüzüncü Yıl Üniversitesindeki Prof. Dr. Cengiz Andiç Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Yapılan oylamada Van'da En Başarılı Özel Eğitim Kurumları kategorisinde Özel Serhat Eğitim Kurumları birinci oldu. Yılın En Başarılı Sivil Toplum Örgütü kategorisinde ise Van'da en çok üyesi olan Van Aktif Sanayici ve İş Adamları Derneği (VASİAD) birinci oldu. Yılın En Başarılı Sağlık Kuruluşu kategorisinde ise Özel İstanbul Hastanesi birinci oldu.

Van'ın En Başarılı Özel Eğitim Kurumu seçilen Özel Serhat Eğitim Kurumları adına ödülü Özel Serhat Eğitim Kurumları Genel Müdürü Raşit Karakaya, Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan'dan aldı. Kısa bir konuşma yapan Müdür Karakaya, Van'da 26 yıldır verdikleri eğitimle birçok alanda başarı elde ettiklerini söyledi.
İlim rehberliğinde ahlaklı bir nesil yetiştirmeye çalıştıklarını dile getiren Karakaya, "Sevgiyle öğretilenlerin kalıcı olduğuna inanıyoruz. 1990'dan beri Van'da eğitim veriyoruz. Bu sene 26. yılımızı kutlayacağız. Geçen yıl YGS'de bütün dallarda Van birincisi çıkardık. Eğitime başladığımız yıldan beri neredeyse her yıl Van birincisi çıkarıyoruz." dedi.

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Peyami Battal'ın geçen yıl kendilerini ziyaret ettiklerini belirten Karakaya, "Rektör bey TÜBİTAK'a sunulan 120 proje olduğunu, bunlardan 60 tanesinin bize ait olduğunu söyledi. Onların desteğini gördük. Daha sonra Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva'yı ziyaret ettiğimiz de o da bize 'arkanızdayız' dedi. Bize her anlamda destek veren bütün Sivil Toplum Kuruluşlarına ve dostlara teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Serhat Eğitim Kurumları'nın 1500 talebesiyle 283 öğretmen ve personele istihdam sağladığını belirten Karakaya, kentte yaşanan ekonomik krize rağmen hiç kimseyi işten çıkarmadıklarını ve inşallah çıkarmak zorunda da kalmayacaklarını ifade etti.

CİHAN
<< Önceki Haber Van'ın en başarılı özel okulu Özel Serhat Eğitim... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER