Van TSO Başkanı Takva: Öğrencilerin olmadığı bir anda operasyon yapılabilirdi


Van'da 26 yıldır eğitim veren Özel Serhat Eğitim Kurumları'nın bünyesindeki okullara yapılan baskılara tepkiler devam ediyor. Okulu ziyaret eden Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) Başkanı Necdet Takva, hakim ve savcıların kararlarını gözden geçirmeleri gerektiğini belirterek, "Sabahın erken saatlerinde böyle yoğunluklu güvenlik tedbiri altında bu durumu ben hukuka uygun bir tutum olarak değerlendirmiyorum." dedi.

Van'da Özel Serhat Eğitim Kurumları'na yönelik yapılan baskınlar üzerine kuruma gelen Van TSO Başkanı Necdet Takva, olaya tepki gösterdi. Alınan arama kararını doğru bulmadığını belirten Takva, "Ciddi bir şaşkınlıkla geldim. Özel Serhat Kurumları odamızın kayıtlı bir üyesi aynı zamanda ticari işletme. Bizi ilgilendiren boyutu bu kentin ekonomisine yaratmış oldukları katma değerdir. Eğer bu eğitim kurumlarının hukuki olarak içine düştüğü bir takım zafiyetler var ise bu ülkenin hakim ve savcıları bunu hakkaniyetle inceler bunun sonunda da bir tahkikat sonucu başlayabilir. Ama bu şekli ile ve yoğun güvenlik tedbirleri ile bir kurumu tacize varan bir anlayış içerisinde bin 100 öğrencisi olan okullardan bahsediyoruz. 250'den fazla çalışanı olan ve istihdam oluşturan bir işletmeden bahsediyoruz. Bu yüzden böyle bir yaklaşımı doğru bulmuyoruz." diye konuştu.

Okulun odalarına üye olduğu için hak ve menfaatlerini korumak üzere her türlü karşı duruşu her türlü tepkiyi koyma durumunda olduğunu dile getiren Van TSO Başkanı, "O yüzden ilimizde 26 yıldır burada faaliyet gösteren özel eğitim kurumlarının eğer varsa hukuken düzene karşı anayasal bir problemleri var ise bunu 26 yıl içerisinde tespit edip bununla ilgili süreçlerin tamamlamış olması gerekirdi. Yeni bir seçim sürecinden hemen sonra ilimizde bu işletmelerimize karşı çok yoğun güvenlik tedbirleri ile bu anlaşılır gibi değil. Nihayetinde burası bir çadır değil, sökülüp başka yere taşınacak bir şey değil. Herkese açık bir eğitim kurumu. Doğrusu biz bu yaklaşımı doğru bulmuyoruz. Bu kararı veren hakim ve savcılarında kararlarını gözden geçirerek, bundan sonraki süreçte de tahkikatlarını da hukukun uygun gördüğü gerektirdiği anlayış içerisinde adil bir şekilde gerçekleştirirler. Biz kimse işini yapmasın anlayışı içerisinde değiliz. Hakim savcılarda elbette görevlerini yapsınlar. Ama bunu evrensel hukuk ilkeleri içerisinde gereken tedbirleri almak suretiyle gereken araştırmaları yapmak suretiyle yapmalarını kimsenin buna itirazı olmaz." şeklinde konuştu.

Çok yoğun güvenlik tedbirleri altında öğrencilerin okulda olduğu bir dönemde yapılan operasyonu doğru bulmadığını aktaran Van TSO Başkanı Takva, konuşmasını şöyle tamamladı: "Bunu eğitimin olmadığı öğrencilerin olmadığı bir saatte yapabilirlerdi, hafta sonu yapabilirlerdi. Sabahın erken saatlerinde böyle yoğunluklu güvenlik tedbiri altında bu durumu ben hukuka uygun bir tutum olarak değerlendirmiyorum. Ben hakim ve savcıların bu kararlarını gözden geçirmelerini ve çalışmalarını o şekilde yapmalarını tavsiye ediyorum. Hepimizin ihtiyacı olan sağduyudur. Bizimde şuanda ihtiyacımızın olanın bu olduğunu düşünüyorum."

CİHAN
<< Önceki Haber Van TSO Başkanı Takva: Öğrencilerin olmadığı bir... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER