Van Valisi: Polisimizin takibinde olan bir gruptu


Van'da güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasında çıkan çatışmada 1 polis şehit olurken, 12 terörist öldürüldü. Konuya ilişkin açıklama yapan Van Valisi İbrahim Taşyapan, "Polisimizin takibinde olan bir gruptu ve alınan ihbarlar neticesinde operasyon gerçekleştirildi. Olayla ilgili adli tahkikat devam ediyor." dedi.

Edinilen bilgiye göre, Van'ın Edremit ilçesindeki bir evde terör örgütü PKK mensuplarının kaldığı bilgisini alan İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri sabah saat 05.30'da operasyon başlattı. Operasyonda evdeki teröristlerin güvenlik güçlerine ateş açması sonucu çatışma çıktı. Çatışmada 12 terörist etkisiz hale getirildi, 1 özel harekat polisi şehit oldu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Vali İbrahim Taşyapan, saat 05.30'da örgüt mensuplarının kaldığı eve operasyon düzenlendiğini bildirdi. Edremit ilçesindeki evde bulunan teröristlerin silahlı karşılık vermesi üzerine 12 teröristin etkisiz hale getirildiğini vurgulayan Taşyapan, şu ifadeleri kullandı: "Silahla karşılık verilmesi üzerine çıkan çatışmada 12 terörist ölü ele geçirildi. Şehidimize Allah'tan rahmet dilerim. Polisimizin takibinde olan bir gruptu ve alınan ihbarlar neticesinde operasyon gerçekleştirildi. Olayla ilgili adli tahkikat devam ediyor. Vatandaşlarımızdan da bizlere gerekli ihbarlar geliyor. Van halkına duyarlı davranışlarından dolayı teşekkür ederim. Vatandaşlardan gelen ihbarlar vardı ama polisimizin de takibindeydi. Operasyonda görev alan arkadaşlarımıza teşekkür ederim." CİHAN
<< Önceki Haber Van Valisi: Polisimizin takibinde olan bir gruptu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER