Veterinerlere uygulamalı tırnak bakım eğitimi

Veterinerlere uygulamalı tırnak bakım eğitimi

Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği tarafından eğitim programı kapsamında Muğla, Afyon, Balıkesir, Denizli, Manisa, Kütahya ve Çanakkale Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği bünyesinde görev yapan veteriner hekim ve hayvan sağlığı teknikerlerine büyük ve küçükbaş hayvanlarda tırnak bakımına yönelik eğitim verildi.

İlk gün teorik olarak verilen eğitimler daha sonra Susurluk ve Balıkesir'de bulunan büyükbaş hayvan tesislerinde Prof. Dr. Bahtiyar Bakır tarafından uygulamalı olarak gösterildi.

Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri merkez Birlik Başkanı Cemalettin Özden, Türkiye'de çiftliklerdeki en önemli sorunlardan birinin de sığırlarda ayak ve tırnak bakımı eksikliği olduğunu belirterek hayvanların refahı ve verimin artması için ayak ve tırnak bakımın şart olduğunu söyledi.

Bu kapsamda Merkez Birliği olarak Balıkesir'de "Ayak ve Tırnak Bakımı Eğitimi" düzenlediklerini kaydeden Özden, "Başarı ile tamamlanan bu eğitim programında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Türkiye'deki çiftliklerde verim kaybının en önemli nedenlerinden birinin de ayak ve tırnak problemleri olduğunu kaydeden Özden, tırnak problemlerinin büyük ve küçükbaş hayvanlarda süt verimini olumsuz yönde etkilediğinin altını çizdiVeterinerlere-uygulamali-tirnak-bakim-egitimi-1940097.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Veterinerlere uygulamalı tırnak bakım eğitimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER