Vicdansızlığın böylesi

Erzurum'daki nefret operasyonunda tutuklanan yurt idarecisi Esra Delen, hayatta kalma mücadelesi veriyor. Delen, cezaevi yemekleri dokunduğu için sadece bebek mamasıyla beslenebiliyor. İftar ve sahurunu mamayla yapan Esra Delen, 40 kiloya kadar düştü

Nefret operasyonunda isyan: Vatan haini kim vatan evladı kim hepiniz göreceksiniz

Video: Arşiv

Erzurum'da 3 Mayıs'ta yapılan nefret operasyonunda 75 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan isimler arasında toplam 26 yurt idarecisi de bulunuyordu. Bu isimlerden Esra Delen, 4 Mayıs'ta tutuklanarak cezaevine gönderildi. Ancak Esra Delen, yaşadığı sağlık sorunları sebebiyle 40 kiloya kadar düştü. Adeta bir deri bir kemik kalmış hâle gelen Esra Delen'e cezaevi yemekleri dokunuyor. Bu nedenle doktorlar Esra Delen'e bebek maması veriyor.

‘EŞİM KARAKOLA BİLE GİTMEMİŞ BİR İNSANDIR'

Esra Delen, artık cezaevinde iftar ve sahuru bebek maması ile yaparak oruç ibadetini yerine getirmeye çalışıyor. Esra Delen'in eşi Gülami Delen, eşinin Erzurum'da bir bayan öğrenci yurdunda idareci olarak çalıştığını anlatıyor. Hayatı boyunca karakola bile gitmemiş bir insan iken ‘terör örgütü' suçlması ile tutuklanan eşinin çok hassas bir bünyeye sahip olduğunu anlatan Gülami Delen, eşinin bebek mamasıyla hayata tutunmaya çalıştığını belirtti.

‘CEZAEVİ KOŞULLARI VE YEMEKLER YÜZÜNDEN 40 KİLOYA DÜŞTÜ'

Esra Delen'in cezaevinde 40 kiloya kadar düştüğünü kaydeden Gülami Delen, şunları söyledi: “Bünyesi hassas geliyor. Şu anda cezaevinde ekmek ve su ile beslenerek oruç tutmaya çalışıyor. Onun dışında cezaevinde verilen yemek ne olursa olsun yiyemiyor. Yemeyi denediğinde rahatsızlanıyor. Kilo kaybı çok aşırı derece olunca haftada bir hastaneye götürülerek muayene ediliyor. Eşim şu an için bir deri bir kemik kalmış yapacak birşey olmayınca en sonunda bebek maması kullanmasını istediler. Eşim şu mübarek Ramazan ayında bebek maması ile hayata tutunmaya çalışıyor.”

"TERÖR SUÇLAMASIYLA ALAKASI YOK"

Eşinin bir an evvel tahliye edilmesini isteyen Gülami Delen, “Esim bayan ögrencilere yardımcı olmaktan baska hiçbir sey yapmamıstır. Atılan terör suçlamasıyla gerçekten ilgisi olmayan bir kisidir. Milli Egitim Bakanlıgı'na baglı bir yurtta idarecilikten baska suçu bulunmuyor. Bırakın esimi, saglıklı bir insanın bile bu suçlamalarla cezaevinde tutulması ne kadar dogru. Dedigim gibi saglık durumu bu sekilde bozulmus durumda olan esimin cezaevinde tutulmasını kabul edemiyorum. Insallah bir an evvel tahliye edilir” ifadelerini kullandı.

<< Önceki Haber Vicdansızlığın böylesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER