Vietnam'daki Bufalo Festivali'ne yüzlerce kişi akın etti


Vietnam'ın Hai Pong şehrinde geleneksel olarak düzenlenen Bufalo Dövüşleri Festivali'ne bu yıl da yüzlerce kişi akın etti. Şiddetli yağmura rağmen dövüşleri izlemeye gelenler, bufaloların nefes kesen mücadelelerini heyecanla takip etti.

Bu yılki festivalin kazanan bufalosunun sahibi olan Hoang Dinh Hu, "Bufalo dövüşleri, 26 yıldan beri düzenleniyor ve bu dövüşler bir ulusal manevi miras olarak adlandırılıyor." şeklinde konuştu. Başlangıçta sadece 16 bufalonun dövüşlere katıldığını söyleyen Ding Hu, bu yıl ise sayının 32'ye yükseldiğine dikkat çekti.

Bufalo dövüşleriyle eş zamanlı olarak köy tanrılarını onurlandırmak için bölgelerinde yer alan 7 tapınakta düzenlenen dini törenlerde, ülkeleri ve kendileri için huzur ve barış dileklerini sunan Hoang Dinh Hu, aynı zamanda bufalo dövüşü etkinliklerinin yolunda gitmesi için de dua ettiklerini ifade etti.

Bufalo dövüşlerini takip eden izleyicilerden biri ise duygularını, "Ben son derece mutlu ve heyecanlıyım" diyerek ifade etti.

İzleyiciler arasında yer alan Nguyen Dang Vui adındaki Vietnamlı ise festivalin başarılı geçtiğini ve oldukça ilgi çekici olduğunu söyledi. Dang Vui, "Doson Bölgesi'ndeki bu aktivite, turistlere geleneksel bufalo dövüşlerine tanıklık etme şansı veriyor. Hepimiz çok mutluyuz. Bu tıpkı bir bayram gibi." şeklinde konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Vietnam'daki Bufalo Festivali'ne yüzlerce kişi akın etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER