Yabancı uyruklular bilgilendirildi


Çankırı'da yabancı uyruklu vatandaşların ülke içerisinde daha rahat dolaşabilmeleri ve gündelik hayatta ihtiyaç duyabilecekleri bir takım bilgileri vermek amacıyla Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda bilgilendirme toplantısı yapıldı. Vali Vahdettin Özcan'ın da açılışına katıldığı toplantı da konuşan İl Göç İdaresi Müdürü Ahmet Öner, kurumunun yabancı uyruklara yönelik yaptığı çalışmaları anlattı, bu tür toplantıların devam edeceğini söyledi.

Vali Vahdettin Özcan da yaptığı konuşmada, Çankırı'da ikamet eden yabancıların çocuklarının eğitimi ile ilgili çalışma başlattıklarını, 400'e yakın çocuk eğitim kurumlarını yönlendirilerek ihtiyaçlarının giderildiğini söyledi. Vali Özcan, "Bir takım sıkıntılar içinde olduğunuzu biliyoruz. İnsanların kendi yurt ve vatanlarından uzak diyarlarda ne tür sıkıntılarla boğuşacağını da tahmin edebiliyoruz. Biz gönlümüzü, kapımızı size açtık. Çankırı yaran diyarı. Yaran demek aza kanat eden, çokla övünmeyen, misafirperver, yardımsever, arkadaş, kardeş demektir" dedi.

Göç İdaresi Müdürü Ahmet Öner'in belirleyeceği isimlerin yaran ocaklarında baş ağaların misafir edebileceğini vurgulayan Vali Özcan, "Türk insanının kardeşliğini, yardımseverliğini, misafirperverliğini orada göreceksiniz." diye konuştu.

Daha sonra Türkiye'nin yeni göç sistemi ile ikamet izinleri, Türk hukuk sistemi, sağlık sistemi, sosyal güvenlik, eğitim sistemi ve mülkiyet edinme sistemi hakkında kamu kurum ve kuruluş temsilcileri tarafından sunum yapıldı. CİHAN
<< Önceki Haber Yabancı uyruklular bilgilendirildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER