CHP'li Umut Oran, Can Dündar ve Erdem Gül'ü ziyaret etti


CHP'li Umut Oran, MİT TIR'ları haberi nedeniyle tutuklanan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve gazetenin Ankara Temsilcisi Erdem GülSilivri Cezaevi'nde ziyaret etti. Oran, hukuk, demokrasi yoksa, insan hakları kısıtlanıyorsa ve ihlal ediliyorsa bunun sorumlusunun iktidardır." dedi.

CHP'li Umut Oran Silivri Cezaevi'ne gelerek Can Dündar ve Erdem Gül'ü ziyaret etti. Umut Oran ziyaret öncesinde gazetecilere açıklamalarda bulundu. Hukuk, demokrasi yoksa, insan hakları kısıtlanıyorsa ve ihlal ediliyorsa bunun sorumlusunun iktidar olduğunu söyleyen Oran şöyle konuştu: "Sayın Başbakan'ın yapmış olduğu itirafı önemsiyorum. En azından bir itirafta bulundu. 'Gazeteciler mesleklerini yapıyorlar. Yargılanabilir gazeteciler ama özgürlükleri kısıtlanarak hapiste yargılanmamaları lazım' dedi. Bu önemli. Sözde kalmaması gerekiyor. Nereye gidecekse bunun gitmesi lazım. Sonuç itibariyle gazeteci arkadaşlarımız mesleklerini yapmışlardır. Bir bilgiyi paylaşmışlardır. İnsanların haber alma özgürlüklerini sağlamış ve haber yapma haklarını kullanmışlardır. Bu dünyanın her yerinde haberdir. Burada bakılması gereken şey, istihbaratla ilgili sorun varsa, güvenlikle ilgili sorun varsa o zaman iktidar kendi durumunu sorgulaması lazım. Suçluları kendi içinde araması lazım. Gazetecilere suçlu muamelesi göstermemesi lazım. "

Can Dündar ve Erdem Gül'ün davalarında haklı olduklarını aktaran Oran, "Biz de onların haklı davalarında, Türkiye'nin daha demokratik bir ülke olması için, özgürlüklerin kısıtlanmaması için, insan haklarının ihlal edilmemesi için, Türkiye'nin hukuk devleti olması için mücadelemize devam edeceğiz." dedi.

"YARGININ TALİMAT VE SİPARİŞLE ÇALIŞMAMASI LAZIM"

Yargının talimat ve siparişle çalışmaması ve bunun yıkılması gerektiğini vurgulayan Oran, şu açıklamalarda bulundu: "Bugün baktığınız zaman üstünlerin hukuku gibi çalışan bir hukuk işliyor. Bunun işlememesi lazım. Biz hukukun üstünlüğünü sağlayana kadar mücadeleyi devam ettireceğiz. Yorulmayacağız, direneceğiz ve dayanacağız. Dayanışma içerisinde bu ülkenin umudun ülkesi ve herkesin Türkiye'si haline getirene kadar mücadele edeceğiz ve kazanan halkımız olacak." CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li Umut Oran, Can Dündar ve Erdem Gül'ü ziyaret etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER