'Yabancı yatırımcının bankacılık sektörüne ilgisi azaldı'


İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince, 2015 yılının bankacılık ve finans sektörü açısından iyi geçmediğini söyledi. Bunun sonucunda yabancı yatırımcının ilgisinin oldukça azaldığına dikkat çeken Özince, 2016 yılından da umutlu olmadığını dile getirdi.

Türkiye Genç İş Adamları Derneği (TÜGİAD) tarafından düzenlenen 'Büyüyen firmalar için alternatif finansman kaynaklarına erişim' konulu paneline katılan İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince, bankacılık ve finans sektörünün durumunu Cihan'a değerlendirdi. 2015 yılına kötü girildiğini belirten Özince, "Bir takım siyasi çalkantılar sonrasında uluslararası olumsuz faktörlerinde etkisiyle özellikle paramız bir miktar değer kaybetti." dedi. Özince, bu durumun bankacılık sektörünün aldığı çoğunluğu uzun vadeli olan risklerin sermaye üzerindeki yükünü arttırdığına dikkat çekerek şu değerlendirmelerde bulundu:

"Öte yandan karlılık açısından bu ve benzer nedenlerden ötürü 2015 bankacılık sektörünün yani hem öz kaynağının hem karlılığının eridiği bir yıl oldu. Artı yabancı yatırımcının da bankacılık sektörüne ilgisinde çok ciddi azalma oldu. Bunu da nerden görüyoruz, ülkemiz borsasının lokomotifi bankacılık sektörü kuruluşarıdır. Ne yazık ki bu kuruluşların çoğunda yabancı yatırımcının risk azaltmasıyla, yatırımını azaltmasıyla çok ciddi de bir değer erezyonu oldu. Bunlar iyi şeyler değil."

"TÜRKİYE CİDDİ İÇ VE DIŞ RİSKLERE MUHATAP"

2016 yılından da beklentisinin olumlu olmadığını kaydeden Başkan Özince, Türkiye'nin çok ciddi iç ve dış siyasi risklere muhatap olduğunu söyledi. Özince sözlerini şöyle sürdürdü:

"Beklentilerimizin iyileşmesi için ülkemizin bir istikrar ülkesi olması lazım. Bu konuda herşeyden önce bir vatandaş olarak talepkarım, bir iş adamı olarak değil."
CİHAN
<< Önceki Haber 'Yabancı yatırımcının bankacılık sektörüne ilgisi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER