Yandaş 'Star'ın iftirasına tokat gibi cevap

Mustafa Başer’in, Fethullah Gülen Hocaefendi’den talimat aldığını yazan Star’ın haberi asparagas çıktı.

Yandaş 'Star'ın iftirasına tokat gibi cevap

Hidayet Karaca ve 62 polise tahliye kararı verdiği için tutuklanan Hâkim Mustafa Başer’in, ABD’de Fethullah Gülen Hocaefendi’den talimat aldığını yazan Star’ın haberi asparagas çıktı.

'MÜVEKKİLİM HİÇ ABD'YE GİTMEMİŞTİR'

Mustafa Başer, hiç ABD’ye gitmediğini açıkladı. Avukatı Celal Sis tarafından yapılan açıklamada “Müvekkilim hiç ABD’ye gitmemiştir. Mustafa Başer’in ABD’ye hiçbir zaman gitmediği halde en azından pasaport kayıtlarına baksalar ne zaman nereye gittiğini bilecekler. Aklı olan bilir ki pasaport kayıtları kimin ne zaman nereye gittiğini açıkça gösterdiği halde, açıkça iftira atıp yalan haber yapanlar aslında tüm halkımızın gözüne baka baka insanlarımıza hakaret etmiş olmuyorlar mı? Sözün ve hukukun bittiği yerdeyiz. Başer’e bu iftirayı atanların kimlerin uşaklığını yaptığını kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.” dedi.

YALAN VE İFTİRA İLE GAZETECİLİK

İstanbul 32. Asliye Ceza Mahkemesi hakimiyken verdiği tahliye kararlarından sonra HSYK tarafından jet hızıyla açığa alınan Başer, birkaç gün sonra tutuklanmıştı. İktidar medyası tarafından darbeci olmakla suçlanmışlardı. Son olarak Star, önceki gün ‘Darbeci hakim paralel uşak’ manşetiyle çıktı. Başer’in 2011 yılında ABD’de Hocaefendi’yi ziyaret ettiğini, aldığı talimatla Uşak belediye başkanını CHP’ye transfer etmek için ikna etmeye çalıştığını iddia etti. Bu iddialar üzerine Başer’in avukatı Celal Sis, yazılı açıklama yapıp haberi yalanladı. Hakim Başer’in, 2011 yılında Adalet Bakanlığı’nın resmi programı çerçevesinde başka hakimlerle birlikte AİHM’nin resmi ziyaretçisi olarak Almanya üzerinden Fransa’ya gittiğini kaydeden Celal Sis, şunları söyledi: “Mustafa Başer’e ‘paralel uşak’ iftirasını atanlar Allah’tan korkmaz, kuldan utanmaz hale gelmiştir. Manşetten atılan bu iftiranın hesabını hem bu dünyada hem de ahirette nasıl verecekler bilemiyoruz.

CİHAN
<< Önceki Haber Yandaş 'Star'ın iftirasına tokat gibi cevap Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER